Zavařování a nakládání
V naší kategorii se zaměřujeme na domácí nakládání a zavařování, což je činnost, které se obvykle věnujeme nejvíce, když potřebujeme zužitkovat a uchovat letní úrodu nebo si připravit zásoby na zimu.
V této sekci naleznete praktické směsi pro přípravu džemů a marmelád, do kterých už nepotřebujete přidávat nic jiného než ovoce. Nabízíme také Želírfixy, citrusový pektin a JamFixy, které vám umožní přizpůsobit množství a typ cukru podle vašich preferencí.
Nechybí zde ani oblíbený produkt pro nakládání okurek a zeleniny - Lako. Výrobek Lako je zcela bez éček, obsahuje pouze sůl a výtečné koření. Navíc s hořčičnými semínky můžete jednoduše vyrobit vynikající domácí hořčici.
Nejprodávanější
Agar-agar je přírodní želatinový přípravek získaný z mořských řas. Obsahuje vápník, hořčík, kyselinu listovou a jód. Má nepatrnou energetickou hodnotu. Používá se jako poleva s ovocem, možné je využití i na zeleninové aspiky.
Agar želatina je výborná i na zavařování!
Citrusový pektin je čistě přírodní pektin z citrusových plodů. Citrusový pektin je skvělé zahušťovalo pro výrobu domácích marmelád, sirupů a džemů, které se nyní obejdou zcela bez škodlivin!
Vyzkoušejte BIO třtinový želírovací cukr 3:1, díky kterému snadno a rychle připravíte marmelády i džemy, jejichž chuti nikdo neodolá. Výhodou želírovacího cukru je, že nemusíte přidávat žádný další cukr, neboť již je v želírovací směsi obsažený.
Seznamte se s přirozeně bezlepkovým produktem JamFix 1:1. Výborný je především pro kyselé ovoce.
- skvělé složení - jen cukr, pektiny a kyselina citronová
- řešení pro kyselé ovoce
- přidejte až 1 kg ovoce
- nezapomeňte přidat až 1 kg cukru
- přirozeně bezlepkový výrobek
Pokud budete mít dostatek meruněk či jiného kyselejšího ovoce, nachystejte si skleničky a připravte pro vaši rodinu i známé vynikající domácí marmeládu.
- skvělé složení - jen cukr, pektiny a kyselina citronová
- skvělý pro kyselejší ovoce
- sáčkem zželírujete až 1 kg ovoce
- nezapomeňte koupit cukr, stačí 0,5 kg
- přirozeně bezlepkový výrobek
Pokud budete mít dostatek jahod či jiného sladšího ovoce, nachystejte si skleničky a připravte pro vaši rodinu i známé vynikající domácí marmeládu.
- skvělé složení - jen cukr, pektiny a kyselina citronová
- řešení pro sladší ovoce
- přidejte až 1 kg ovoce
- nezapomeňte přidat až 330 g cukru
- přirozeně bezlepkový výrobek
Želírovací cukr třtinový 4:1 se hodí pro výrobu džemů i marmelád z hodně sladkého ovoce. Žádný další cukr není již potřeba ke směsi přidávat.
Dostali jste od sousedky koš meruněk, ale koláčů jste již přejedení? Zkuste si z nich připravit výtečný džem. A pokud máte čas, můžete si pohrát s chutěmi.
- řešení pro kyselejší ovoce
- přisypte až 1 kg ovoce
- nezapomeňte přidat 1 kg cukru
- přirozeně bezlepkový výrobek
Máte doma děti, kterým rádi dopřáváte domácí výrobky? Už jste jim zkusili dát zdravý bílý jogurt s domácím džemem? A co říkají na čerstvé koblihy? Nic z toho se neobejde bez ovocného džemu.
- skvělý pro středně sladké ovoce
- sáčkem zželírujete až 1 kg ovoce
- nezapomeňte koupit cukr, stačí 500 g
- přirozeně bezlepkový výrobek
Trápí vás cukrovka, ale vy sladké přímo zbožňujete? Nevěšte hlavu. Díky Želírfixu s ovocným cukrem (dříve pod označením DIA), který je vhodný i pro diabetiky, můžete mít domácí ovocné DIA džemy kdykoliv po ruce.
- výrobek vhodný pro diabetiky
- řešení pro kyselejší ovoce
- přisypte až 1 kg ovoce
- přidejte 1 kg fruktózy a podle chuti kyselinu citronovou
- přirozeně bezlepkový výrobek
Želírovací cukr 2:1 se hodí pro výrobu džemů i marmelád.
- vhodný pro středně sladké ovoce
- sáček vystačí na 1 kg ovoce
- přidejte jen ovoce a podle chuti kyselinu citronovou
- přirozeně bezlepkový výrobek
Želírovací cukr 4:1 se hodí pro výrobu džemů i marmelád.
- určený pro opravdu sladké ovoce
- sáček vystačí na 1 kg ovoce
- přidejte už jenom ovoce a podle chuti kyselinu citronovou
- přirozeně bezlepkový výrobek
Želírovací cukr na jahody.
- speciál na jahody, třešně, višně, maliny a ostružiny
- s 1 balením zpracujete 1 kg ovoce
- nekupujete už žádný cukr, přidejte jenom ovoce a podle chuti kyselinu citronovou
- přirozeně bezlepkový výrobek
Želírovací cukr s fruktózou vhodný pro diabetiky. Vše potřebné je obsažené v želírovací směsi, ze které můžete kromě marmelády připravit i želé, ovocné šťávy či džemy. Želírovací ovocný cukr (dříve pod označením DIA).
- vhodný pro diabetiky
- ideální pro hodně sladké ovoce
- balení vystačí na 1 kg ovoce
- přirozeně bezlepkový výrobek
Agar-agar je přírodní želatinový přípravek získaný z mořských řas. Obsahuje vápník, hořčík, kyselinu listovou a jód. Má nepatrnou energetickou hodnotu. Používá se jako poleva s ovocem, možné je využití i na zeleninové aspiky.