Obiloviny
Nejprodávanější

BIO Amaranth je prastará plodina, kterou pěstovali v Latinské Americe již Aztékové, Inkové a Mayové. Zrno se sice neřadí mezi obilniny, ale využívá se podobně. Můžeme jej přidat do salátů, polévek nebo moučných směsí. Neobsahuje lepek. Příprava amaranthu je jednoduchá. Postupujeme podobně jako...

Je dobře stravitelný, a proto se hodí pro přípravu lehkých obědů nebo večeří. Lze jej použít jako přílohu, nebo jej připravit obdobně jako rizoto. Bulgur pochází z tvrdých odrůd pšenice. Ta se musí nejprve namočit, uvařit a po jejím vysušení se zrna podrtí na menší kousky.
Použití: b...

Jáhly v BIO kvalitě by měly mít v našich jídelníčcích své stálé místo. Vzhledem k tomu, že obsahují kvalitní proteiny, jsou perfektní pro vegany a vegetariány. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, a tak je do svých jídelníčků mohou bez obav zařadit i celiaci. Zajímavé jsou ovšem především jejic...

Naklíčená loupaná a dehydrovaná pohanka obsahuje vysoké množství pomalu vstřebatelných sacharidů, díky nimž má nízký glykemický index. Její bílkoviny mají mnohem komplexnější složení než obiloviny.

Pohanka v BIO kvalitě by neměla chybět v žádném vyváženém jídelníčku. Pohanka setá je zdrojem vitamínů B, C a E, minerálních látek, vlákniny, bílkovin i nenasycených mastných kyselin. Konzumace pohanky posiluje imunitní systém, působí preventivně proti vzniku kardiovaskulárních chorob i zán...


Směs naklíčených semínek je ideální kombinací naklíčené pohanky, slunečnice, alfalfy. Semena jsou šetrně usušena za nízké teploty, aby byly zachovány všechny nutriční hodnoty. Tato lahodná křupavá směs je ideální pro použití do polévek, salátů, koktejlů nebo dezertů. Složení: bio naklíčená se...



> Příloha s osobitou oříškovou chutí a lehou stravitelností. Se zeleninou na talíři tvoří krásný barevný kontrast. Tmavý bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná tvrdá pšenice. Zrno se vyčistí, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků...

> Rychlá instantní příloha, zapékané mísy, saláty, placičky, slané směsi, sladké snídaně a nákypy, dezerty… Celozrnná varianta kuskusu si zachovává řadu cenných látek, které se jinak při loupání zrn ztrácí. Lze jej používat jako přílohu, ale také různě míchat se zeleninou nebo masem.Návod na ...

> Rychlá příprava a široké použití. Slaná i sladká úprava. Vařte, pečte a smažte s fantazií! Kuskus je těstovina vyráběná napařováním mouky z tvrdozrnné pšenice, zpracovaná do drobných kuliček. Obsahuje jen velmi malé množství tuku, je bohatý na bílkoviny. Tradičně se kuskus připravuje s ...

> Snadno a rychle - tradiční pokrm Balkánu a orientu. Efektní příloha k rybě či krevetám… Pilaf je pokrm, jehož základem je rýže nebo bulgur. Toto jídlo je typické od Indie po Egypt a Balkán. Připravuje se v různých variantách, většinou s jehněčím masem, ale i bez něj.Složení: Pšeni...



> Jako základ špaldota je špaldové kernotto - jemně obroušené špaldové zrno - vlastně kroupy, přidali sušené hříbky, koření a bylinky. Špaldoto je skvělým parťákem na doma, cesty i dovolené, hotové je během 30 minut a téměř bez práce. Je velmi chutné a díky celozrnnosti zasytí na dlouhou ...

Quinua (také quinoa) je známá pod českým názvem Merlík čilský nebo latinským Chenopodium quinoa. Rostlina bývá často zaměňována za obilovinu, jedná se však o tzv. pseudoobilovinu. Jednou z jejích výhod je, že neobsahuje žádný lepek, a je tak potravinou,