Obiloviny
Nejprodávanější


BIO Amaranth je prastará plodina, kterou pěstovali v Latinské Americe již Aztékové, Inkové a Mayové. Zrno se sice neřadí mezi obilniny, ale využívá se podobně. Můžeme jej přidat do salátů, polévek nebo moučných směsí. Neobsahuje lepek. Příprava amaranthu je jednoduchá. Postupujeme podobně jako...

Je dobře stravitelný, a proto se hodí pro přípravu lehkých obědů nebo večeří. Lze jej použít jako přílohu, nebo jej připravit obdobně jako rizoto. Bulgur pochází z tvrdých odrůd pšenice. Ta se musí nejprve namočit, uvařit a po jejím vysušení se zrna podrtí na menší kousky.
Použití: b...

Pohanka v BIO kvalitě by neměla chybět v žádném vyváženém jídelníčku. Pohanka setá je zdrojem vitamínů B, C a E, minerálních látek, vlákniny, bílkovin i nenasycených mastných kyselin. Konzumace pohanky posiluje imunitní systém, působí preventivně proti vzniku kardiovaskulárních chorob i zán...




> Rychlá instantní příloha, zapékané mísy, saláty, placičky, slané směsi, sladké snídaně a nákypy, dezerty… Celozrnná varianta kuskusu si zachovává řadu cenných látek, které se jinak při loupání zrn ztrácí. Lze jej používat jako přílohu, ale také různě míchat se zeleninou nebo masem.Návod na ...

> Rychlá příprava a široké použití. Slaná i sladká úprava. Vařte, pečte a smažte s fantazií! Kuskus je těstovina vyráběná napařováním mouky z tvrdozrnné pšenice, zpracovaná do drobných kuliček. Obsahuje jen velmi malé množství tuku, je bohatý na bílkoviny. Tradičně se kuskus připravuje s ...





> Do kaší či polévek, nebo jako příloha v kombinaci s rýží či bulgurem. Slzovka obecná (také Jobovy slzy) je jednou z nejdéle pěstovaných obilovin na světě, u nás zatím málo známá. Je přirozeně bezlepková, používá se jako přídavek do kaší, polévek nebo zdravotních čajů. Příprava: Slz...