Soli
Sůl je pro náš organismus nezbytně důležitá a neměla by chybět vlastně v žádném jídle. Dodává nám sodík, který je potřebný pro nervový systém, ale také pro celkové hospodaření tekutin v těle.
Mořská sůl
- je také vhodnější než běžná jedlá kuchyňská sůl
- opět se sůl neobejde bez čištění, protože moře jsou stále více znečistěná
Krystalická sůl - himálajská
- jde o nejvhodnější sůl
- snadno se vstřebává, a pokud jde o přebytky, tělo je schopno je bez problémů a vedlejších účinků vyloučit
- obsahuje minerály a stopové prvky (vápník, draslík, hořčík, jód, zinek, železo), které působí jako antioxidanty a dodávají tělu energii
Nejprodávanější
![Sůl z Mrtvého moře hrubá - jedlá 500g](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.nestonej.cz/user/shop/detail/45769_sul-z-mrtveho-more-hruba-jedla-500g.jpg?66318691
)
![Sůl mořská hrubá 500 g](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.nestonej.cz/user/shop/detail/45766_sul-morska-hruba-500-g.jpg?66318685
)
![Himalájská sůl černá hrubá 1kg](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.nestonej.cz/user/shop/detail/56402_himalajska-sul-cerna-hruba-1kg.jpg?609eef95
)
Černá sůl je také známá jako Kala Namak, těží se tradičními metodami v dolech v Pákistánu. Její unikátní černá barva je ovlivněna obsaženými sloučeninami síry. Je to koření s ostrým, charakteristickým sírovým aroma (po vařených vejcích). Po tepelné úpravě však získává zemité aroma. Chemické ro...