Proteiny syrovátkové

Kategorie tzv. WHEY proteinů nabízí syrovátkovou bílkovinu, která tvoří přibližně 1/4 bílkoviny kravského mléka. Syrovátkovou bílkovinu lze izolovat ze dvou zdrojů, ideálně přímo z MLÉKA (např. NATIVNÍ TECHNOLOGIE), nebo levněji z PASTERIZOVANÉ SYROVÁTKY (ULTRAFILTRACE, MIKROFILTRACE, IONTOVÁ VÝMĚNA), což je vedlejší produkt, který vzniká při výrobě sýrů z mléka. Pasterizovaná syrovátka je levnější zdroj díky tepelně a chemicky narušené bílkovině. Podle tohoto faktoru, se také dělí kvalita výsledných WHEY proteinů.

Členění dle kvality:

  1. NEJVYŠŠÍ KVALITA - Ultrafiltace a mikrofiltrace čerstvého mléka - přímým zdrojem je mléko
  2. STANDARDNÍ KVALITA - Ultrafiltace a mikrofiltrace pasterizované syrovátky - přímým zdrojem je syrovátka
  3. NÍZKÁ KVALITA - Iontová výměna pasterizované syrovátky: nejlevnější metoda, kdy je bílkovina odizolována z pasterizované syrovátky za pomoci kyselin a elektrického pole (nekompletní, chemicky denaturovaná bílkovina).

Členění dle čistoty:

  1. WPI - izolát syrovátkové bílkoviny (čistota 85 % a více, zbytek laktóza a balastní látky)
  2. WPC - koncentrát syrovátkové bílkoviny (čistota 30-84 %, zbytek laktóza a balastní látky)
 
  • Řadit dle:
  • 91 položek celkem

Stránka 1/6

Další produkty
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.