Oříšky, sušené ovoce a semínka
Sušené plody jsou důležitou součástí zdravého jídelníčku, pokud ale není zrovna čas jeho sklizně, můžete ho konzumovat také sušené. Sušené ovoce, semínka a ořechy obsahují velké množství zdraví prospěšných látek, minerálů, stopových prvků, vitaminů i vlákniny. Jsou jedinečným doplňkem pestré stravy, který můžete do zdravého jídelníčku zařadit kdykoliv během roku.
Nejprodávanější
Vysoký obsah cukru v sušených plodech nám může sloužit jako okamžitý zdroj energie. Jelikož se jedná o nerafinované cukry, jsou ihned uvolňovány do krve a využívány tělem, obava, že bychom po konzumaci fíků přibírali na váze, je zbytečná. Naopak jich lze používat jako součást programu pro hubnutí, protože už 3-4 sušené plody nás dokáží zasytit až na několik hodin.
Datle Deglet Nour z oázy Douz v té nejvyšší kvalitě.
Sušené datle jsou skvělou složkou stolních směsí oříšků a sušeného ovoce a vhodnou svačinou pro děti. Sekanými datlemi sladíme kaše, jogurty, ovocné saláty a různé deserty, datlový sirup ke slazení pokrmů získáme rozmixováním vypeckovaných datlí povařených ve vodě. Samotné datle jsou rychlým zdrojem energie na výlety a při sportování.
Ochutnejte lahodné kousky přírodního manga. Jsou bez jakýchkoliv konzervantů a bez přidaných sladidel. Sušené mango je skvělou sladkou svačinkou a příjemně se žvýká. Lze jej použít také při přípravě rozličných vita pochoutek a müsli mixů.
Malí, ale šikovní drobečci plní živin. Již Arabové byli přesvědčeni o síle klíčivých semínek: „V klíčku je obsaženo všechno, co přináší život"". Výhonky alfalfa jsou semena vojtěšky a v chuti připomínají řeřichu, ale jsou jemnější. Obzvláště vítané během dlouhých zimních měsíců. Výhonky alfalfa se používají do salátů, polévek a jako obloha na chleba.
Datle bez pecky Deglet Nour z oázy Douz v té nejvyšší kvalitě.
Sušené datle jsou skvělou složkou stolních směsí oříšků a sušeného ovoce a vhodnou svačinou pro děti. Sekanými datlemi sladíme kaše, jogurty, ovocné saláty a různé deserty, datlový sirup ke slazení pokrmů získáme rozmixováním vypeckovaných datlí povařených ve vodě. Samotné datle jsou rychlým zdrojem energie na výlety a při sportování.
Dýňová semínka jsou přírodním zdrojem vitamínů, minerálů, mastných kyselin a dalších látek. Použití: Dýňová semínka můžeme použít jako přísadu pro chutný domácí chléb, také do snídaňových cereálií a směsi ovoce a ořechů. Můžete je jíst bez dalších úprav, lze jenasucho opražit na pánvi či upéct...
Lněné semínko bylo vypěstováno v Itálii a po nadrcení bylo bez dalších úprav rychle zabaleno. Má jemnou neutrální chuť a je bohaté na vlákninu a omega-3 mastné kyseliny (23 g na 100 g). Tělo dokáže cenné látky přítomné ve lněném semínku zpracovat lépe z nadrceného semínka. Semínko má vysokou schopnost bobtnat. Díky tomu je nutné jej konzumovat s dostatečným množstvím tekutin a nepřehnat to s jeho množstvím. Drcené semínko je ideální na pečení, do müsli, jogurtu, smoothies, polévek, omáček a zeleninových pokrmů. Hodí se i do proteinových nápojů, do pečených i nepečených desertů, palačinek, karbanátků, kaší a řady dalších pokrmů.
Mák modrý BIO najde využití především v kuchyni při pečení, ale i při přípravě klasického jídla.