Semínka
Jádra i semínka patří mezi výživově velmi hodnotné potraviny. Jejich popularita stoupá na základě rozvoje zdravé výživy. Zahrňte je do svého jídelníčku i Vy. Jsou skvělým zdrojem bílkovin, vitaminů, minerálů a velmi kvalitních tuků. Některé z nich mají tak výrazné prospěšné vlastnosti, že je lze považovat spíše za doplněk stravy (mezi takové určitě patří lněné a konopné semínko nebo naše novinka – chia semínko). Navíc se dají použít na nespočet způsobů. Proto by v kuchyni rozhodně neměly chybět.
Nejprodávanější

Malí, ale šikovní drobečci plní živin. Již Arabové byli přesvědčeni o síle klíčivých semínek: „V klíčku je obsaženo všechno, co přináší život"". Výhonky alfalfa jsou semena vojtěšky a v chuti připomínají řeřichu, ale jsou jemnější. Obzvláště vítané během dlouhých zimních měsíců. Výhonky alfalfa se používají do salátů, polévek a jako obloha na chleba.


Na tyto nebeské klíčky budete pět jen samou chválu. Jsou malé, ale mocné! Obsahují mnoho vitamínů, minerálů, vlákniny a chlorofylu. Vhodné k přípravě salátů, dipů, pomazánek nebo zeleninových jídel.

Zrníčka s výbornou ořechovou chutí s množstvím vitamínů a minerálů. Jsou vhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Složení: konopné semínkoObsah: 250gZemě původu: Čína


Mák modrý BIO najde využití především v kuchyni při pečení, ale i při přípravě klasického jídla.

Povznášející chuť mungo klíčků vychválíte až do nebes. Budou pro vaše jídlo nejen ozdobou, ale i zdrojem cenných živin. Naklíčené fazole mungo – někdy mylně označované jako sójové klíčky – se výborně hodí do salátů, polévek i asijských pokrmů WOK.

Rukola nebo také roketa zapadla na dlouhý čas v zapomnění. V posledních letech slaví tato malá peprná rostlinka svůj návrat a těší se o to větší oblibě. Ostře aromatickou chuť klíčků rukoly využijete při přípravě masa, zeleniny, polévek a salátů.

Máte chuť na něco pikantnějšího? Díky klíčkům ředkvičky nezůstane vaše jídlo přízemním! Aromatické klíčky se hodí především k přípravě salátů, dipů, pomazánek nebo jen tak na chleba s máslem.

Zahradní řeřicha má původ v Persii a do Evropy ji přivezli Římané. Při jarní únavě je ideálním pomocníkem. Mladé lístky řeřichy mají výrazné aroma a s oblibou se používají jako přísada do salátů, majonéz, k sýrům a vajíčkám nebo k dozdobení chleba s máslem. Tyto malé rostliny zvládnete vypěstovat levou zadní, i pokud jste v nakličování úplní začátečníci.


> Přidejte do polévek, salátů a pečiva… Opražením zesládnou :) Dýňová semena mají specifickou oříškově nasládlou chuť. Jsou vynikající samostatně jako něco na zub nebo součást ranních cereálií, je možné je použít do těst na pečivo či jako zdobení slaných i sladkých dezertů.Příprava: Dýňová sem...

Chia semínko, nebo-li také poklad Aztéckých běžců pochází původem z Mexika a Guatemaly, kde byly nejčastěji používaným produktem hned vedle kukuřice a amarantu. Hlavním přínosem jsou omega-3 mastné kyseliny, které jsou v produktu obsaženy.

Lněné semínko - hnědé - Superpotravina v našem jídelníčku, která se vyznačuje vysokým obsahem vitamínů B1, B2, B3, B5, B6, E. Dále obsahem vápníku, železa, manganu, hořčíku, fosforu, draslíku, selenu a zinku. Také obsahují cca 30 % tuků, konkrétně omega 3 mastné kyseliny, které se vyskytují hlavně v rybím tuku.

Lněné semínko - zlaté - Superpotravina v našem jídelníčku, která se vyznačuje vysokým obsahem vitamínů B1, B2, B3, B5, B6, E. Dále obsahem vápníku, železa, manganu, hořčíku, fosforu, draslíku, selenu a zinku. Také obsahují cca 30 % tuků, konkrétně omega 3 mastné kyseliny, které se vyskytují hlavně v rybím tuku.

Mák modrý - nepostradatelná potravina české kuchyně plná vitamínů, minerálů a vlákniny! Mák setý (Papaver somniferum) je stará kulturní rostlina, která v oblasti Středozemního moře zahrnuje více než 100 druhů. Sklizeň z roku 2023.