Wolfberry Agar 30 g

Kód: 109029
60 Kč –41 %
Wolfberry Agar 30 g
60 Kč –41 % 35 Kč
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
10.5.2024
Možnosti doručení

Agar-agar je přírodní želatinový přípravek získaný z mořských řas. Obsahuje vápník, hořčík, kyselinu listovou a jód. Má nepatrnou energetickou hodnotu. Používá se jako poleva s ovocem, možné je využití i na zeleninové aspiky.

Agar želatina je výborná i na zavařování!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Agar od Wolfberry je výbornou a velice zdravou alternativou želatiny. Přírodní želatinový přípravek se získává z červených mořských řas. Je průhledný, bez chuti a zápachu a zůstává tuhý i za vyšších teplot. Agar je součástí cukrárenských želé. Pomáhá vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, které při krájení dobře drží tvar.

Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid s vysokou želírující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. Je průhledný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, jež při krájení skvěle drží tvar. Výrobky obsahující agar jsou proto vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.

Použití:

  • Cukrářské výrobky jako dorty, koláče apod.
  • Zmrzlinové poháry
  • Ovocné pasty nebo falešné ovocné paštiky
  • Pružných želatinových plátků (výroba „kabátků“ pro pěny)
  • Zavařeniny z ovoce a zeleniny
  • Masné výrobky

Návod:

Na 300 ml vody dávkujeme 1 lžičku agaru, 5 – 10 lžiček cukru (25 – 50 g), možno přidat šťávu z citronu či ovoce. Smícháme, necháme 10 minut bobtnat, pak 15 minut vaříme. Podáváme po ztuhnutí.
Pro zeleninové aspiky dáváme místo cukru 1/2 lžičky soli.

Složení:

Agar agar (Gelidium 100 %).

Balení:

30 g

Upozornění:

Může obsahovat stopy lepku. Skladujte na chladném a suchém místě. Chraňte před přímým slunečním světlem a teplem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zavařování a nakládání
Obsah: 30 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: