Labeta Želírovací ovocný cukr 250 g

Kód: SAD14659
Akce
Značka: LABETA
55 Kč –20 %
zelirovaci ovocny cukr
55 Kč –20 % 44 Kč
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
30.4.2024
Možnosti doručení

Želírovací cukr s fruktózou vhodný pro diabetiky. Vše potřebné je obsažené v želírovací směsi, ze které můžete kromě marmelády připravit i želé, ovocné šťávy či džemy. Želírovací ovocný cukr (dříve pod označením DIA).

  • vhodný pro diabetiky
  • ideální pro hodně sladké ovoce
  • balení vystačí na 1 kg ovoce
  • přirozeně bezlepkový výrobek

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zavařování je v kurzu. Domácí marmelády navíc nejsou tabu ani pro diabetiky. Proto neváhejte a připravte si sladkou marmeládu, které vaše chuťové pohárky neodolají. Pokud sáhnete po želírovacím cukru s fruktózou, odpadnou vám starosti s tím, co dalšího do marmelády přidat. Vše potřebné je již obsažené v želírovací směsi, ze které můžete kromě marmelády připravit i želé, ovocné šťávy či džemy.

  • vhodný pro diabetiky
  • ideální pro hodně sladké ovoce
  • balení vystačí na 1 kg ovoce
  • přirozeně bezlepkový výrobek

Návod na přípravu:

Očištěné a vypeckované ovoce 900–1000 g rozemeleme nebo prolisujeme, 5–7 minut povaříme a odstavíme. Chceme-li vyrobit tužší marmeládu nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800–900 g ovoce. Obsah sáčku přisypeme do horkého ovoce a rozpustíme mícháním. Nyní znovu za stálého míchání 3–5 minut povaříme. Podle chuti můžeme přidat kyselinu citronovou. Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu nalijeme opatrně do skleniček, zavíčkujeme, otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.

Příprava v domácí pekárně:

Očištěné a vypeckované ovoce 900–1000 g rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li tužší marmeládu nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce (např. třešně, višně, maliny atd.), použijeme pouze 800–900 g ovoce. Vložíme jej do domácí pekárny a zapneme program Příprava marmelády. Asi 30 minut před koncem programu přisypeme k ovoci obsah sáčku. Přidáme trošku kyseliny citronové, záleží na sladkosti ovoce a vaší chuti. Po dokončení programu nalijeme připravenou marmeládu do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.

Složení:

fruktóza, želírující látky 3,3 % (guma guar, xanthan, pektiny, guma tara, karubin), antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová, konzervant: sorban draselný, protispékavá látka: fosforečnany vápenaté, extrakt z oregána

Průměrné výživové hodnoty na 100g:

Energetická hodnota [kJ/kcal]: 1602/ 383, Tuky [g]: < 0,5, z toho nasycené mastné kyseliny [g]: < 0,1, Sacharidy [g]: 97, z toho cukry [g]: 95, Bílkoviny [g]: < 0,5,  Sůl [g]:< 0,01

Balení:

250 g  - balení ke zpracování až 1 kg ovoce

Náš tip:

Jak si vybrat nejvhodnější želírovací přípravek? Jednoduchý návod najdete -> ZDE <-

5
5x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 27.8.2023
+ využití při výrobě domácího džemu

doporučuji snadná výroba domácího džemu
5
Avatar autora | 20.10.2022
+ Vše v pořádku.

5
IS Avatar autora | 30.9.2022
S výrobkem jsem spokojená už řadu let. Marmelády jsou z něj daleko lepší než ty kupované dia, které bývají dost přeslazené.
5
Avatar autora | 10.2.2022
Produkt se používá výborně,doporučuji ostatním kdo má doma diabetika a má rád domácí marmelády, nemá žádnou pachuť a je to výborné.
5
ML Avatar autora | 26.7.2021
Tento v novém obalu jsem ještě nepoužila, ale v předešlém obalu OK, kupuji ho dlouhodobě kvůli mamce diabetičce. Ono těch přípravků na výrobu DIA džemu není moc.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: