Koření a ochucovadla
Koření se obvykle používá k vylepšení chutě a vůně pokrmů. Vyrábí se ze sušených nebo čerstvých částí rostlin. Koření se nepoužívá jen samostatně, ale často spolu s jinými. Proto se vyrábějí i různé směsi koření. Nejčastěji je používáme pro dochucení jídel a to úředevším masa, ryb, gůláše atpod. Dle historie se maso ochucovalo některými listy již před 50 000 lety. V naší nabídce naleznete mnoho chutného koření dle svého výběru.
Nejprodávanější
Cejlonská skořice je druh skořice vyhledávaný pro svou velmi jemnou a sladkou chuť a bohatou vůni. Je zároveň dražší, a proto je výrobci často míchána s levnější a chuťově drsnější skořicí Cassia. Cejlonská skořice se skvěle hodí na kaše, do závinů, sušenek a dalších sladkostí a desertů.Obsah...
> Čekankový sirup Originál obsahuje jen 5% sacharidů, což je 10-15x méně než obsahuje agávový sirup a javorový sirup. Čekankový sirup Originál lze použít nejen ke slazení teplých a studených nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a jogurtů. Sirup může být použit i do teplé kuchy...
Važme si našich andělů strážných! Tato lahodná směs koření obsahuje celou řadu tělu prospěšných bylin a koření. Svěží máta podpoří trávení. Zázvor s česnekem jí dávají jemnou ostrost a mrkev s koriandrem přirozenou sladkost. Hodí se zejména na rýži, kuře, jehněčí a zeleninu, ale také do těstovin a salátových dresinků. Odhalte tohoto chutného anděla strážného.
Bourbon vanilka se pěstuje pouze na ostrovech Indického oceánu (tzv. Bourbonských ostrovech) a je ceněna pro svou výraznou příjemnou vůni. Pěstování, sklizeň a fermentace vanilky vyžaduje hodně zkušeností, péče a času. Vanilkové lusky se sklízejí zelené a po sklizni několik měsíců fermentují pro plné rozvinutí charakteristické vanilkové vůně.
Curry má svůj původ v Indii a odráží neuvěřitelně rozmanité chutě této země. SONNENTOR nabízí dvě curry směsi, jemně nasládlé a ostré Curry pro fanoušky Chilli. Obě směsi koření se výborně hodí k rýžovým pokrmům a pokrmům připravovaným na pánvi typu WOK, ke kuřeti a k zelenině.
Jedinečný výrobek na českém trhu - kečup v biokvalitě bez přidaného cukru a zahušťovadel (ta umožňují snížit obsah rajčat ve výrobku). Dětský kečup TYGR je slazený čistou zahuštěnou jablečnou šťávou, je příjemně sladký a má plnou rajčatovou chuť. Je lehce osolen a ochucen cibulí.
Máte rádi ostré? Pak vás naše Harissa určitě nezklame! Africká a arabská kuchyně se bez pálivé papriky, chilli a česneku neobejdou. Směs dobře rozmíchejte v troše oleje a použijte jako pastu k přípravě omáček, dušeného masa, zeleniny apod. Zapálení gurmáni si dokonce mažou pastu z tohoto koření na chléb.