Octy
Ocet je v kuchyni nenahraditelným dochucovadlem, které užijeme při přípravě mnoha pokrmů. Ještě před několika lety se v českých domácnostech používal jen jediný typ octa – kvasný lihový. Dnes však kuchaři a kuchařsky stále častěji sahají po octech méně známých, jako je rýžový, malinový, bylinkový ocet či ocet balsamico.
Ocet se dříve používal hojně jako čistidlo, protože dokáže odstranit ty nehorší skvrny. Byl využíván rovněž k léčbě poranění a při infekcích. Jeho nejvhodnější využití je však při přípravě pokrmů. V kuchyni tak dnes sehrává velmi důležitou roli a jeho správný výběr by se proto neměl podcenit. Při dochucování pokrmů však už můžeme zapomenout na kvasný lihový ocet, ale můžeme si vybírat z mnohem vhodnějších druhů. Velmi oblíbené jsou například ovocné octy, jako je ocet jablečný nebo vinný. Zvolit však můžeme také mnohem neobvyklejší druhy, které promění obyčejný zeleninový salát v opravdovou lahůdku.
Nejprodávanější

Prémiová BIO balzamická redukce. Nejtemnější granátové barvy, štiplavě sladkokyselá, chuťově vyvážená, plná italských asociací, karamelově vláčná. Je unikátním snoubením šetrně redukované čerstvé jablečné šťávy a balzamického octa z oblasti Trentino v Jížních Dolomitech. Tento lahodný produkt ...

Představujeme Vám inovativní produkt: BIO balsamico ocet z včelího medu. Vyroben fermentací alkoholu z včelího medu a kyseliny octové s následným přidáním 25% organického včelího medu. Balsamico medový ocet si zachovává jemnou vůni a prospěšné látky z rostlin a bylin. Přidaný BIO včelí med dáv...

Přírodní produkt vyrobený fermentací alkoholu z čerstvě vymačkaného organického jablečného džusu a kyseliny octové. Tím si zachoval přírodní vitaminy a minerály z ovoce. Přidaný BIO med ocet obohacuje o živiny z různých rostlin a bylin a dává mu jemnou medovou vůni a příjemnou chuť. Organický ...


