Octy

Ocet je v kuchyni nenahraditelným dochucovadlem, které užijeme při přípravě mnoha pokrmů. Ještě před několika lety se v českých domácnostech používal jen jediný typ octa – kvasný lihový. Dnes však kuchaři a kuchařsky stále častěji sahají po octech méně známých, jako je rýžový, malinový, bylinkový ocet či ocet balsamico.

Ocet se dříve používal hojně jako čistidlo, protože dokáže odstranit ty nehorší skvrny. Byl využíván rovněž k léčbě poranění a při infekcích. Jeho nejvhodnější využití je však při přípravě pokrmů. V kuchyni tak dnes sehrává velmi důležitou roli a jeho správný výběr by se proto neměl podcenit. Při dochucování pokrmů však už můžeme zapomenout na kvasný lihový ocet, ale můžeme si vybírat z mnohem vhodnějších druhů. Velmi oblíbené jsou například ovocné octy, jako je ocet jablečný nebo vinný. Zvolit však můžeme také mnohem neobvyklejší druhy, které promění obyčejný zeleninový salát v opravdovou lahůdku.

Nejprodávanější

Moštárna Hoštětín Bio Ocet jablečný 500 ml
79 Kč –12 %
Původně: 79 Kč  (–12 %)
69 Kč
Umeocet 300 ml
Umeocet 300 ml
Skladem (3 ks)
Kód: SAD1960
 
63 Kč
BIO Jablečný ocet - přírodně kalný s Acerolou 750 ml
 
129 Kč
Umeocet special 300 ml
Umeocet special 300 ml
Skladem (2 ks)
Kód: SAD1962
 
109 Kč
BIO Jablečný ocet - přírodně kalný 750 ml
 
129 Kč
Bio Jablečný ocet nepasterizovaný 0,75l
Bio Jablečný ocet nepasterizovaný 0,75l
Skladem (5 ks)
Kód: SAD4306
 
79 Kč
Bio Jablečný ocet kalný 750 ml
99 Kč –4 %
Původně: 99 Kč  (–4 %)
95 Kč
Umeocet 700 ml
Umeocet 700 ml
Na dotaz
Kód: SAD1961
 
119 Kč
8 položek celkem
BIO Jablečný ocet - přírodně kalný s Acerolou 750 ml
129 Kč / ks

SCHOENENBERGER® Hensel® BIO Ocet jablečný, přírodně kalný, s Acerolou je vhodný pro přípravu různých pokrmů, konzervování zeleniny, ovoce, marinování masa a také pro osobní péči.

Kód: SAD10856
Bio Jablečný ocet nepasterizovaný 0,75l
Tip
79 Kč / ks

Tento jablečný ocet se vyrábí zkvašením moštu čerstvě vylisovaného z demeter jablek. Není tedy vyroben z koncentrátu. Pro výrobu byla použita na slunci uzrálá jablka z vyhlášených sadařských oblastí v jižním Německu. Ocet není pasterovaný a je přirozeně zakalený. Vyniká příjemnou chutí a vůní po jablcích a hodí se nejen k ochucování a konzervování pokrmů, ale také do koupelí, ke kosmetickým účelům a jako základ zdravotního nápoje.

Kód: SAD4306
Umeocet 300 ml
Umeocet 300 ml
Skladem (3 ks)
63 Kč / ks
Při výrobě (fermentaci) švestiček umeboshi vzniká jako odpadní produkt červená voda ume-su, neboli umeocet. Při moderním způsobu výroby se nakládají nesušené švestky, aby zbylo více tekutiny. Z chemického hlediska ale s octem nemá nic společného. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názv...
Kód: SAD1960
Umeocet special 300 ml
Tip
Umeocet special 300 ml
Skladem (2 ks)
109 Kč / ks
Umeocet používáme v kuchyni na dochucování jakéhokoliv jídla (polévky, omáčky, luštěniny) dá se použít i do salátů a dressinků. Prostě kamkoliv dle fantazie. Umeocet má silné neutralizační schopnosti, je to mírně slaný nápoj. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů v dobře...
Kód: SAD1962
BIO Jablečný ocet - přírodně kalný 750 ml
129 Kč / ks

Značka SCHOENENBERGER® Hensel® představuje to nejlepší, co si z přírodních potravin můžeme dopřát. Ocet jablečný, přírodně kalný by neměl chybět v žádném jídelníčku, protože obsahuje nejen minerály a prospěšné látky, které obsahují čerstvá jablka, ale slouží i jako základ dobrého trávení.

Kód: SAD10855
Bio Jablečný ocet kalný 750 ml
99 Kč –4 %
95 Kč / ks

BIO jablečný ocet s přírodním kalem. Díky neodfiltrování si zachoval zdraví prospěšné látky. Jablečný ocet z celých, zralých jablek s 5% kyselinou jablečnou. Díky své svěží, pikantní chuti je ideální do salátů, syrové zeleniny a mnoho dalších pokrmů.

Kód: SAD2552
Moštárna Hoštětín Bio Ocet jablečný 500 ml
Akce
79 Kč –12 %
69 Kč / ks

Syrový nefiltrovaný jablečný bio ocet s mateční kulturou je vyráběn v Hostětíně výhradně kvašením vlastního jablečného vína, bez přidání kvasinek či bakterií octového kvašení a bez tepelného ošetření.

Kód: SAD14777
Umeocet 700 ml
119 Kč / ks
Při výrobě (fermentaci) švestiček umeboshi vzniká jako odpadní produkt červená voda ume-su, neboli umeocet. Při moderním způsobu výroby se nakládají nesušené švestky, aby zbylo více tekutiny. Z chemického hlediska ale s octem nemá nic společného. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názv...
Kód: SAD1961