Sladidla, sirupy, cukry
Nejen diabetici se vyhýbají slazení cukrem. Naštěstí si lze vybrat z nabídky mnoha druhů sladidel, která dobře chutnají, nezanechávají v nápojích ani potravinách žádnou pachuť a tak cukr v případě potřeby nahradí.
Přírodní sladidla v této kategorii jsou nízkoglykemická a obsahují menší množství energie než klasický bílý cukr. Jsou ideální variantou pro ty, kteří hledají zdravější náhradu za běžný cukr anebo umělá sladidla.
Glykemický index je ukazatel, který nám sděluje, jak rychle se dostavuje vzestup krevního cukru po požití určité potraviny. Jídla s nízkým glykemickým indexem zvyšují hladinu krevního cukru pomalu, tělo vstřebává cukr zvolna a není tak nadměrně zatěžována činnost slinivky břišní.
Glykemický index | Energetická hodnota | |
Xylitol | 13 | 240 kCal |
Kokosový cukr | 35 | 319 kCal |
Agáve sirup | 22 | 320 kCal |
Bílý cukr | 68 | 385 kCal |
Nejprodávanější


Jakonový sirup Lifefood RAW BIO je unikátní přírodní sladidlo.
Obsahuje tzv. fruktooligosacharidy (FOS), je výrazně sladký a jeho výhoda spočívá v tom, že tento typ cukru není absorbován lidským tělem a tudíž nezvedá hladinu krevního cukru a má nízkou kalorickou hodnotu. Jakonový sirup je tedy bezpečný pro diabetiky a lze jej jako sladidlo využívat i během redukčních diet.


- Přírodní složení i textura
- Prvotřídní kvalita a více než 30 let tradice!
- Udržitelná produkce od A po Z
- Nezávislá certifikace POFCAP (The Palm Oil Free)
- Certifikace The Vegan Society - 100% garance
- Produkty neobsahují umělá sladidla a balastní aditiva










> 100% BIO Panela (Radapura) je vyrobena ze sešené šťávy z cukrové třtiny. Díky šetrnému zpracování obsahuje řadu vitamínů a minerálů. Hodí se ke slazení všeho druhu, do nápojů, dezertů a na pečení. Je skvělým zdrojem energie při vyčerpání.Alergeny: může obsahovat stopy lepku, arašídů, skořápk...
