Mořské řasy
Mořské řasy působí na lidský organizmus velmi pozitivně a je doporučováno odborníky je zařadit do jídelníčku a jíst v malém množství každý den. Řasy jsou velmi bohaté na vitamíny, minerály a vápník. Mají také schopnost eliminovat vliv radioaktivních a chemických látek. Odstraňují z těla těžké kovy (olovo, rtuť, kadmium) a proto jsou dobrým čistícím prostředkem našeho těla. Řasy lze použít jako koření, přidávají se do polévek, salátů, pomazánek i hlavních chodů.
Nejprodávanější

> Sušená mořská řasa. Hijiki jsou po dlouhou dobu součástí japonské kuchyně, zejména pro jejich vysoký obsah minerálních látek. Jejich výrazná chuť a jemná struktura se dobře uplatní při přípravě obilovin, fritovaných pokrmů a salátů. Příprava: umýt, namočit do teplé vody na 20 - 30 min., doku...

