Labeta Želírovací cukr na jahody 425 g

Kód: LAB154149
55 Kč –10 %
Labeta Želírovací cukr na jahody 425 g
55 Kč –10 % 49 Kč
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
7.5.2024
Možnosti doručení

Želírovací cukr na jahody.

  • speciál na jahody, třešně, višně, maliny a ostružiny
  • s 1 balením zpracujete 1 kg ovoce
  • nekupujete už žádný cukr, přidejte jenom ovoce a podle chuti kyselinu citronovou
  • přirozeně bezlepkový výrobek

Detailní informace

Detailní popis produktu

Víte, jaký je jeden z nejoblíbenějších druhů ovoce? Tipovali jste jahody? Správně! Jahody milují děti i dospělí. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé. Pokud však dojdou, neexistuje lepší džem, než právě ten jahodový. Proto si nezapomeňte udělat zásoby na dlouhou zimu, kdy je o sladké jahůdky nouze. Kromě džemů ovšem můžete s pomocí želírovacího cukru na jahody připravit i vynikající želé, ovocné šťávy či zdravé dětské přesnídávky, a to nejen z jahod, ale i z malin, ostružin, třešní nebo višní.

A váš džem hned vyzkoušejte s jemnými palačinkami, vláčným perníkem a nebo ho k snídani namažte na některý z našich oblíbených chlebů. Jedete v bezlepku? I pro vás máme klasický perník nebo chléb. Žijte naplno!

Návod na přípravu:

Očištěné jahody (900 – 1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Do připravených jahod vsypeme obsah sáčku a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3 – 5 minut. Dochutíme kyselinou citronovou, můžeme přidat ještě cukr. Odebereme případnou pěnu a horký džem opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.

Labeta radí, jak na to:

…do každé skleničky můžeme přidat půl plátku oloupaného citronu nebo pomeranče a 1 ks hřebíčku

…před plněním sklenic můžeme přimíchat několik lžic rumu

Náš tip:

Ovocná přesnídávka pro děti

Budeme potřebovat: 1600 g rozmixovaných jahod nebo jiného ovoce, 1 balení želírovacího cukru na jahody,  40 g bramborového škrobu, 1000 – 1100 ml vody

Očištěné a umyté jahody rozmixujeme (v přesnídávce pro větší děti mohou zůstat kousky), přidáme 1000 ml vody a 5 minut povaříme. Vsypeme 1 balení želírovacího cukru na jahody a za stálého míchání přilijeme 40 g bramborového škrobu rozmíchaného ve 100 ml vody. Povaříme 5 minut, nalijeme do skleniček, očistíme okraje a zavíčkujeme. Sterilujeme 25 – 30 minut při 80 – 85 oC. Přesnídávky můžeme vyrábět z jednoho druhu ovoce, ale stejně dobrá je i kombinace několika chutí.

Složení:

cukr, želírující látky 1,6 % (guma guar, xanthan, pektiny, karubin, guma tara), konzervant: sorban draselný, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina:kyselina citronová, extrakt z oregána

Průměrné výživové hodnoty na 100g:

Energetická hodnota [kJ/kcal]: 1701/401, Tuky [g]: < 0,5, z toho nasycené mastné kyseliny [g]: < 0,1, Sacharidy [g]: 98, z toho cukry [g]: 98, Bílkoviny [g]: < 0,5, Sůl [g]: < 0,01

Balení:

425 g  - balení ke zpracování až 1 kg ovoce

Náš tip:

Jak si vybrat nejvhodnější želírovací přípravek? Jednoduchý návod najdete -> ZDE <-

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: