Wolfberry Pektin 30 g

Kód: 109035
65 Kč –20 %
Wolfberry Pektin 30 g
65 Kč –20 % 52 Kč
Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do:
7.5.2024
Možnosti doručení

Jablečný pektin je nenahraditelný želírovací prostředek. Silně želírující pektin se vyrábí z jablečného základu, kde je jeho obsah velmi vysoký. Pektiny hrají významnou roli při zavařování. Nemění totiž chuť použitého ovoce a přitom vytváří skvělou konzistenci. Jsou neocenitelné při výrobě džemů a marmelád.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nenahraditelný želírovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky, který výborně zahušťuje a je neutrální chuti. Je užitečný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Pektiny hrají významnou roli také při zavařování. Při výrobě džemů a marmelád. Na 2 kg ovoce potřebujete cca 30 g pektinu.

Pektin je lineární polysacharid kyseliny galakturonové, jejího esteru a její vápenato–hořečnaté soli, jenž se podílí na stavbě některých rostlinných pletiv. Je to nenahraditelný želírovací prostředek s neutrální chutí, který velmi dobře zahušťuje. Amidovaný jablečný pektin je nažloutlý prášek. Pektin je želírovací prostředek (zahušťovadlo) - ne konzervant, takže nemá vliv na trvanlivost zavařenin. Umožňuje jen želírování při použití menšího množství cukru (poměr ovoce a cukru 2:1 až 3:1).

Dávkování při výrobě džemů:

Pro výrobu budete potřebovat cca 10-15 g (asi 4 lžičky) pektinu na 1 kg ovoce. Pektin smíchejte s 3 - 4 lžičkami cukru, přidejte k již předem rozvařenému ovoci a povařte cca 5 minut.

Dle chuti přidejte 300 - 500g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí.

Složení:

Amidovaný jablečný pektin 100%.

Balení:

30 g - dávka na 2 kg ovoce

Upozornění:

Pektin má trvanlivost dva roky, ale podle výrobce nemění své vlastnosti ani po delší době, pokud je správně skladovaný – tedy hlavně v suchu. Jako zahušťovadlo totiž váže vodu a ve vlhku by zhrudkovatěl. Skladujte v suchu při teplotě 5-25°C.

Země původu:

Česká republika

Doplňkové parametry

Kategorie: Zavařování a nakládání
Obsah: 30 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: