Labeta Třtinový želírovací cukr 4:1 250 g DMT: 22.04.2024

Kód: SAD14660
Výprodej
Značka: LABETA
49 Kč –26 %
trtinovy zelirovaci cukr
49 Kč –26 % 36 Kč
Skladem (7 ks)
Můžeme doručit do:
22.4.2024
Možnosti doručení

Želírovací cukr třtinový 4:1 se hodí pro výrobu džemů i marmelád z hodně sladkého ovoce. Žádný další cukr není již potřeba ke směsi přidávat.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dáváte při slazení přednost třtinovému cukru? Už jste jej ale někdy využili i při zavařování? Želírovací cukr třtinový 4:1 se hodí pro výrobu džemů i marmelád z hodně sladkého ovoce. Žádný další cukr není již potřeba ke směsi přidávat. Máte už svůj oblíbený recept na marmeládu? Vyzkoušejte jak klasiku v podobě jednodruhových marmelád, tak se nebojte experimentovat. I takové suroviny jako máta, vanilka či limetka mohou marmeládu dokonale ozvláštnit. S pomocí želírovacího cukru lze navíc vyrobit i sladké ovocné šťávy či želé.

  • žádný bílý cukr
  • obsahuje jen BIO cukr a pektiny
  • určený pro opravdu sladké ovoce
  • přirozeně bezlepkový výrobek
  • balení vystačí na 1 kg ovoce

Návod na přípravu:

Očištěné a vypeckované ovoce (900–1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší marmeládu nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800–900 g ovoce. Do připraveného ovoce vsypeme obsah sáčku a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3–5 minut. Dochutíme kyselinou citronovou, můžeme přidat ještě cukr. Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.

Příprava v domácí pekárně:

Očištěné a vypeckované ovoce 900–1000 g rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li tužší marmeládu nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce (např. třešně, višně, maliny atd.), použijeme pouze 800–900 g ovoce. Vložíme jej do domácí pekárny a zapneme program Příprava marmelády. Asi 30 minut před koncem programu přisypeme k ovoci obsah sáčku. Přisladíme cukrem nebo přidáme trošku kyseliny citronové, záleží na sladkosti ovoce a vaší chuti. Po dokončení programu nalijeme připravenou marmeládu do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.

Složení:

cukr třtinový, želírující látky 2,7 % (guma guar, xanthan, pektiny, karubin, guma tara), konzervant: sorban draselný, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová, extrakt z oregána

Průměrné výživové hodnoty na 100g:

Energetická hodnota [kJ/kcal]: 1689/ 398, Tuky [g]: < 0,5, z toho nasycené mastné kyseliny [g]: < 0,1, Sacharidy [g]: 97, z toho cukry [g]: 93, Bílkoviny [g]: < 0,5, Sůl [g]: < 0,01

Balení:

250 g  - balení ke zpracování až 1 kg ovoce

Náš tip:

Jak si vybrat nejvhodnější želírovací přípravek? Jednoduchý návod najdete -> ZDE <-

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: