Sušené ovoce, Strana 3
- Ananas
- Arónie
- Banán
- Borůvky
- Broskev
- Brusinky
- Datle
- Fíky
- Goji
- Hrušky
- Jablka
- Jahody
- Maliny
- Mango
- Meruňky
- Mochyně
- Moruše
- Ostatní
- Ostružiny
- Rozinky
- Rybíz
- Švestky
- Višně
Nejprodávanější
Kustovnice je vzhledem ke svému obsahu antioxidantů po právu nazývána nejprospěšnějším a nejzdravějším ovocem. Plody kustovnice připomínají svou chutí rozinky, brusinky či šípky. Dají se jíst sušené, ale také si je můžete přidat do cereálií, jogurtu, rýže, koláčů, nebo ovocných koktejlů. Plody...
Sušené ovoce koncentruje velké množství vitaminů K, C a B. Višně obsahují také velké množství minerálních látek, například jod. Dále jsou višně bohaté na železo, hořčík a draslík. Sušené višně mohou být použity jako součást cereálií, müsli, kompotů, koláčů nebo občerstvení pro přímou spotřebu...
Zázvor napomáhá „kontrolovat“ zánětlivé reakce. Obsahuje látky předcházející nevolnosti nebo tlumící nevolnost a zvracení. Zázvor patří mezi léčivé byliny bohaté na vitamín A, B1, B2, C, E, železo, mangan, sodík, hořčík, vápník, draslík a fosfor. Obsahuje také gingerol, který může zmírňovat ne...
Kustovnice je vzhledem ke svému obsahu antioxidantů po právu nazývána nejprospěšnějším a nejzdravějším ovocem. Mezi hlavní účinné látky patří polysacharidy a karotenoidy. Dále jsou v plodech kustovnice obsaženy volné aminokyseliny, vitaminy, flavonoidy, mastné kyseliny, steroidy a další látky,...