Fíky
Fíky jsou bohaté na sacharidy, kterých obsahují až 16 % své hmotnosti. Většinu z nich tvoří monosacharidy neboli jednoduché cukry (glukóza a fruktóza) a v malém množství disacharidy (sacharóza).
Fíky jsou bohaté na vitamín E, B6, B1 a B2 , ale mají nedostatek vitamínu A a C. Z minerálů obsahují draslík, vápník, hořčík a železo. Stopové prvky jako zinek, měď a mangan jsou v nich též přítomny ve velkém množství.
Zmírňují kašel, ulehčují vykašlávání a změkčují dýchací cesty. Jejich konzumace se doporučuje v případech chronické bronchitidy, ale i při akutních stavech způsobených nachlazením či chřipkou. Zlepšují funkce trávící soustavy.
Nejprodávanější


Vysoký obsah cukru v sušených plodech nám může sloužit jako okamžitý zdroj energie. Jelikož se jedná o nerafinované cukry, jsou ihned uvolňovány do krve a využívány tělem, obava, že bychom po konzumaci fíků přibírali na váze, je zbytečná. Naopak jich lze používat jako součást programu pro hubnutí, protože už 3-4 sušené plody nás dokáží zasytit až na několik hodin.