Pistácie
Pistácie jsou dobře stravitelné oříšky s jemnou konzistencí. Mají svou typickou chuť, která skvěle doplní téměř každé jídlo. Jsou vhodné také při redukčních dietách, protože zasytí již v malém množství. Obsahují také mnoho důležitých látek pro lidský organismus. Z těch nejvýznamnějších jsou to železo a měď, které se dobře vstřebávají spolu s vitamínem C, takže je dobré jíst pistácie společně s ovocem.
Nejprodávanější

Vyloupané pistácie, nesolené - pistácie jsou železný favorit - ze všech ořechů obsahují nejvíce železa. Ekonomické balení.
Pistáciové oříšky, zvané též „zelené mandle“ spolu s makadamiovými ořechy platily za jeden z nejdražších produktů vůbec. Dnes se tato, z hlediska výživy a fysiologie mimořádně hodnotná potravina, široce prosadila jako drobný zákusek i jako přísada při pečení a vaření. Jádro má zprvu barvu slonové kosti a postupně nabývá nazelenalou až zelenou barvu a vyznačuje se výbornou chutí. Obsahuje 43 až 62% tuku, 19-23% bílkovin, okolo 15% sacharidů a asi 8% vody.