Mandle
Mandle se vyznačují vysokým obsahem bílkovin a nenasycených mastných kyselin. Mandle se považují za královnu všech ořechů, díky jejich výživné hodnotě. Najdete zde také spoustu vlákniny, vitaminu B1, B2, B3, B6 a E. Jsou také bohatým zdrojem vápníku, hořčíku, draslíku, zinku, fosforu, seleni, železa a manganu. Obsahují také glykosidy (amygdalin, prunasin), které v těle působí protizánětlivě.
Nejprodávanější




Vychutnejte si lahodné mandle v mléčné čokoládě, které jsou navíc obalené skořicí. Pro zakoupení tohoto produktu je důležité mít pevnou vůli, jakmile totiž jednou sáček otevřete, je velmi těžké přestat mlsat!

Jemně mletá jádra sladkých mandlí. Narozdíl od mandlové mouky není zbavena oleje. Vhodná pro pečení sladkých pokrmů.

Mmm tak to je lahůdka, kterou nepohrdne žádná Vaše návštěva! Podělte se o trošičku méně zdravou (ale ne méně výtečnou!) variantu mandlí.

Vychutnejte si sladké mandle v medu a soli. Mandle půlky v medu a soli jsou oblíbenou pochoutkou pro dlouhé zimní večery.