Sladidla, sirupy, cukry
Nejen diabetici se vyhýbají slazení cukrem. Naštěstí si lze vybrat z nabídky mnoha druhů sladidel, která dobře chutnají, nezanechávají v nápojích ani potravinách žádnou pachuť a tak cukr v případě potřeby nahradí.
Přírodní sladidla v této kategorii jsou nízkoglykemická a obsahují menší množství energie než klasický bílý cukr. Jsou ideální variantou pro ty, kteří hledají zdravější náhradu za běžný cukr anebo umělá sladidla.
Glykemický index je ukazatel, který nám sděluje, jak rychle se dostavuje vzestup krevního cukru po požití určité potraviny. Jídla s nízkým glykemickým indexem zvyšují hladinu krevního cukru pomalu, tělo vstřebává cukr zvolna a není tak nadměrně zatěžována činnost slinivky břišní.
| Glykemický index | Energetická hodnota | |
| Xylitol | 13 | 240 kCal |
| Kokosový cukr | 35 | 319 kCal |
| Agáve sirup | 22 | 320 kCal |
| Bílý cukr | 68 | 385 kCal |
Řazení produktů
Výpis produktů
Čistě květový med, typický svou světlejší barvou a má vynikající vyrovnanou lahodnou chuť.
- Tradiční med do čaje, pokrmů, marinád.
- Svěží, plná chuť.
- Pochází z ekologicky čistých lesů a luk Jeseníků
Med květový pastovaný je zpracováván metodou rozetření původní přírodní krystalizace medu za studena, kdy jsou zachovány všechny obsažené cenné látky.
Med květový javorový má typickou světlejší barvu s nádechem do zelena.
Čekankový sirup Originál je sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky.
Obsahuje vysoké množství prospěšné vlákniny a jeho glykemický index je menší než 5. Čekankový sirup lze použít nejen ke slazení teplých a studených nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a jogurtů, ale lze ho použít i v teplé kuchyni pro pečení všech typů sladkého pečiva a bábovek.
Čistě květový med, typický svou světlejší barvou a má vynikající vyrovnanou chuť.
Med medovicový je typickým produktem jesenické přírody, která je pokryta z velké části lesními porosty. Med je obvykle tmavší barvy a je právem, co do chuti, označován za krále všech medů.
Čekankový sirup Natural 4Slim je low carb stolní sladidlo nové generace vyrobené patentovanou metodou z kořene čekanky a rostlinné vlákniny.
Obsahuje vysoké množství prospěšné vlákniny a jeho glykemický index je menší než 5. Čekankový sirup lze použít nejen ke slazení teplých a studených nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a jogurtů, ale lze ho použít i v teplé kuchyni pro pečení všech typů sladkého pečiva a bábovek.
Javorový sirup je přírodním sladidlem, které díky svému složení a nižšímu glykemickému indexu nezatěžuje slinivku. Oblíbená poleva na lívance a palačinky. Grade A (Canada No. 1 Light) je velmi světlý jemný a luxusní sirup, vhodný jako dárek.
Javorový sirup je přírodním sladidlem, které díky svému složení a nižšímu glykemickému indexu nezatěžuje slinivku. Oblíbená poleva na lívance a palačinky. Grade C (Canada No. 2 Amber) je nejoblíbenější mezi Evropany a má příjemnou javorovou chuť.
Kokosový cukr se získává z nektaru květů kokosové palmy, který je sbírán ručně. Získané krystalky kokosového cukru mají jemně karamelovou chuť. Kokosový cukr je vhodnou náhradou za jakékoli sladidlo.
Melasa je plnohodnotným vedlejším produktem výroby cukru z cukrové třtiny. Svou výživovou kvalitou převyšuje nejen cukr, ale všechna známá sladidla. Sladká, ale výživově cenná šťáva ze třtiny se vařením koncentruje, přičemž rafinovaný cukr krystalizuje a odstřeďováním se odstraňuje. Výsledkem opakování tohoto procesu je hustý sirup, který obsahuje v koncentrované podobě veškeré cenné látky z cukrové třtiny.
