Para
Para ořechy rostou výhradně v Amazonském pralese, kde jsou velice ceněny jak pro svou lahodnou chuť, tak pro svou výživnou hodnotu. Rostou na jedněch z nejvyšších stromů pralesa (až 50 metrů) v plodech podobných kokosovému ořechu. Takový plod má v sobě 10 - 25 semen chráněných tlustou skořápkou, ve které se teprve ukládá jedlá část. Nejčastěji se para ořechy jedí syrové, ale stejně jako ostatní ořechy je potřeba je dobře rozžvýkat. Pokud máte raději chuť pražených oříšků, můžete je dát péct na 5 až 10 minut do trouby. Během té chvíle získají zlatohnědou barvu a velmi příjemnou chuť.
Nejprodávanější

Para ořechy jsou vynikající nepražená a nesolená pochoutka jak k přímé konzumaci, tak na vaření a pečení.
Krémově bílá jádra, delikátní chuť, jemná struktura, takové jsou para. A navíc obrovská zásobárna selenu, který chrání imunitní systém.