Mandle
Mandle se vyznačují vysokým obsahem bílkovin a nenasycených mastných kyselin. Mandle se považují za královnu všech ořechů, díky jejich výživné hodnotě. Najdete zde také spoustu vlákniny, vitaminu B1, B2, B3, B6 a E. Jsou také bohatým zdrojem vápníku, hořčíku, draslíku, zinku, fosforu, seleni, železa a manganu. Obsahují také glykosidy (amygdalin, prunasin), které v těle působí protizánětlivě.
Nejprodávanější

Jemně mletá jádra sladkých mandlí natural. Narozdíl od mandlové mouky není zbavena oleje. Vhodná pro pečení sladkých pokrmů.https://www.nestonej.cz/ibk-mandle-natural/?variantId=63008

Loupané mandle nejsou solené ani pražené. Mandle můžete jíst přímo nebo je přidat do nejrůznějších receptů. Pojďme se podívat, jak si můžete jednoduše připravit například mandlové mléko

Není to jen tak, že se mandle považují za jednu z nejzdravějších potravin vůbec. Hrstka mandlí doplněná o sušené ovoce hravě vykouzlí vyváženou zdravou svačinku, kterou velice rádi doporučujeme my i výživoví specialisté.

Pokud usilujete o redukci váhy a zároveň o budování svalové hmoty, mandle by ve vašem jídelníčku rozhodně neměly chybět! Mandle jsou jak velmi chuťově oblíbené, tak plné zdraví prospěšných tuků. Kromě tuků, bílkovin a minerálů obsahují také významné množství antioxidantů, které mají pozitivní vliv na naše zdraví.