Kešu
Kešu jsou výborným zdrojem bílkovin. Bystrý zrak, hebká pleť a zdravá sliznice budou vaší pýchou, pokud si pravidelně dopřejete oříšky kešu. Kešu ořechy jsou oblíbené u příznivců zdravé výživy a sportovců pro svůj obsah blahodárných látek. Kešu ořechy obsahují méně tuků než většina jiných ořechů, navíc asi 82% těchto tuků jsou nenasycené mastné kyseliny. A aby toho nebyla málo, tak z těchto 82 % nenasycených mastných kyselin patří k mononenasyceným. Kromě toho ale v kešu oříšcích najdete i poměrně značné množství pro organismus důležitého draslíku, hořčíku nebo fosforu. Kešu jsou nejprodávanější ořechy a opravdu jsou chuťově moc dobré - doporučujeme!
Nejprodávanější

Kešu je plodem ledvinovníku západního, který dorůstá do výšky 10 až 15 metrů. Pochází z Brazílie, odkud byl do světa rozšířen Portugalskými mořeplavci. V současné době jsou největšími zpracovateli těchto ořechů Indie a Vietnam. Kešu obsahují nenasycené mastné kyseliny a mangan, který má pozitivní vliv na cholesterol. Kešu ořechy obsahují látky, které redukují hrozbu infarktu, snižují krevní tlak a podporují tvorbu červených krvinek.

Pražená solená varianta našich kešu ořechů, která je vhodná jako alternativa například ke klasickým bramborovým lupínkům na rodinné oslavy. Kešu jsou výborným zdrojem bílkovin. Rostou na až 12 m vysokých stromech jménem ledvinovník západní. Oříšek sám je zavěšený v tvrdém pouzdře na dužině, které se říká kešu jablko. Dostat semeno z tohoto plodu je velmi náročné.