Maracuja prášek (Passiflora edulis)

Mučenka jedlá neboli maracuja, známá pod lat. názvem Passiflora edulis, je teplomilný druh mučenky, který se pěstuje pro své ovoce v Jižní Americe, Karibiku, Brazílii či v jižní Floridě. Plod je kulatá, až oválná bobule žluté nebo fialové barvy. Chuť je sladkokyselá a má exotické aroma připomínající mango.

Maracujavysoký obsah vlákniny a obsahuje dostatečné množství draslíku, který přispívá k normální činnosti nervové soustavy, činnosti svalů a k udržení normálního krevního oběhu.

V kuchyni se prášek z marakuje používá především k ochucování nápojů, pohárů, vyjímá se na ovocných salátech, v koktejlech a džusech, marmeládách, ale i v domácích zmrzlinách a jiných sladkých pokrmech.

Maracuja obsahuje železo, které přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím, energetickému metabolismu, k normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, přenosu kyslíku v těle. Železo dále přispívá k normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání, podílí se na procesu dělení buněk.

Nejprodávanější

Maracuja prášek
Maracuja prášek
Na dotaz
Kód: SPS444M100
 
od 209 Kč
1 položek celkem
Maracuja prášek
Tip
od 209 Kč / ks
Mučenka jedlá neboli maracuja, známá pod lat. názvem Passiflora edulis, je teplomilný druh mučenky, který se pěstuje pro své ovoce v Jižní Americe, Karibiku, Brazílii či v jižní Floridě. Plod je kulatá, až oválná bobule žluté nebo fialové barvy. Chuť je
Kód: SPS444M100