Stevikom Kombucha násada 150 g

Kód: 8255
149 Kč
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
30.4.2024
Možnosti doručení

Kombucha – čajová houba – násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Velice kvalitní násada o dostatečně velkém a kvalitním fungusu, pro okamžité rozmnožení kombuchy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

STEVIKOM - NÁSADA PRO VÝROBU KOMBUCHY

Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus – mateční houbu od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí.

Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle..

Co potřebujeme:

  • Čaj černý nebo zelený – množství 2-8 g litr, nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Ceylon
  • Cukr řepný nebo třtinový – množství 80 g litr.
  • Nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.
  • Kombuchovou násadu

Postup:

  1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30°C
  2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.
  3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21 – 24°C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 – 20 dnů. Během této doby ochutnáváme brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.
  4. Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.
  5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.

Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50°C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.

Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči Vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.

Složení:

Fungus kombuchy v nálevu živé kombuchy pro domácí přípravu kombuchy.

Upozornění:

Skladujte při teplotě do 25°C, nevystavujte přímému slunečnímu záření. Fotografie je pouze ilustrační. Ve skutečnosti se nádoba násady může lišit.

Země původu:

Česká republika

Náš tip:

Podrobný návod na přípravu domácí kombuchy si můžete stáhnout. Nebo si již připravenou kombuchu u nás zakoupit.

5
7x
4
0x
3
0x
2
0x
1
1x
Nevyplňujte toto pole:
5
VS Avatar autora | 22.3.2024
Vše na 100%.Díky
5
LK Avatar autora | 7.3.2024
5
5
Avatar autora | 29.2.2024
má to dobré účinky na organismus, znám to již dlouho, před 30-ti lety jsem to zkusila poprvé
5
KL Avatar autora | 21.2.2024
Velmi
5
K Avatar autora | 29.11.2023
Ok
5
TH Avatar autora | 20.10.2023
Super, spokojenost, není co vyčíst
1
Avatar autora | 5.8.2023
Bohužel po více než dvou týdnech kombucha pořád leží na dně což znamená, že už byla chcíplá.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: