Olivový
Olivový olej, nazývaný také jako tekutý zázrak, je jednou z nejdravějších surovin na světě. Pro své unikátní složení, obsahuje totiž vysoké množství mono-nenasycených mastných kyselin a vitamínu E, je vyhledávaný nejen pro konzumaci, ale také v léčitelství, farmacii a kosmetickém průmyslu. Pro středomořskou kuchyni je olivový olej jednou ze základních surovin, v našich končinách se ale také stále častěji objevuje mezi ingrediencemi připravovaných pokrmů.
- působí preventivně před kardiovaskulárním a nádorovým onemocněním
- má výrazné antioxidační účinky
- obsahuje vitamíny A, D, K, E a napomáhá některým dalším vitamínům rozpustným v tucích v jejich vstřebávání do organismu
- snižuje hladinu cholesterolu
- působí proti zácpě a nadýmání
- má detoxikační účinky
- podporuje metabolismus tuků a napomáhá trávení, je vhodným doplňkem stravy při redukční dietě
- podporuje vstřebávání vápníku
- podporuje funkci žlučníku
- zpomaluje stárnutí
Nejprodávanější

Aromatizovaný olivový olej s lanýžem dodá vašim pokrmům výjimečný gurmánský zážitek. Kombinuje kvalitu extra panenského olivového oleje s intenzivní vůní lanýžů a promění i jednoduché jídlo v delikatesu.

Extra panenský olivový olej Bartolini je lisován výhradně z čerstvých 100% italských oliv. Díky své jemné chuti a nízké kyselosti je ideální jak pro studenou kuchyni, tak i k dochucení teplých pokrmů.

Bartolini Extra Virgin olivový olej s houbovou příchutí spojuje kvalitu italského extra panenského olivového oleje s jemnou chutí hub. Skvělý doplněk k těstovinám, rizotu, omáčkám i marinádám.

Extra panenský olivový olej značky ECOATO je lisovaný za studena z ručně sbíraných oliv vypěstovaných drobnými farmáři, členy sdružení COATO. Tento olej má zlatavou barvu a výraznou typickou chuť a vůni. Je vynikající na saláty a do pokrmů středomořské kuchyně. Můžeme na něm i krátce smažit (n...