Zdraví z přírody Otruby ovesné 400 g

Kód: 986VV72V259
26 Kč
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
30.4.2024
Možnosti doručení

Ovesné otruby se získávají při zpracování ovsa a jedná se převážně o části slupek. V kuchyni se dají skvěle v malých dávkách využít jako doplněk vaření. Výborně chutnají v suchém stavu i zapracované do pečiva.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ovesné otruby jsou produktem vznikajícím při zpracování ovsa. Jako vedlejší produkt bývají proto často lidmi podceňované. Navozují ale pocit rychlého zasycení. Obsahují především části slupek, mohou v nich však být i klíčky nebo vnitřní pletivo. Oves je často oblíbený u celiaků, protože jim jeho konzumace většinou nečiní potíže jako jiné obiloviny.

Tipy a recepty na použití ovesných otrub:

  • pečivo - otruby můžete přidat do domácího chleba nebo třeba housek a obohatit je tak o vlákninu
  • zahušťování - husté polévky jako zelňačka lze ke konci zahustit i ovesnými otrubami, stačí po přidání už jen 5 minut povařit
  • müsli - otruby můžete vsypat do vašeho oblíbeného müsli, výborné jsou například s jogurtem, chutnat vám budou i v domácích müsli tyčinkách
  • placky - ovesné otruby jsou i chutnou součástí sladkých i slaných pečených placek
  • sladké pečivo - zapracujte otruby do muffinů nebo sušenek a přidejte jim tak nový rozměr

Složení:

Otruby ovesné

Alergeny:

Lepek

Jak používat:

Ráno na lačno 2 polévkové lžíce. Možno konzumovat s jogurtem nebo přidat do obilné kaše. Otruby zabraňují zácpě. K dosažení požadovaného účinku je třeba užívat 20 až 30 g otrub denně (dvě polévkové lžíce) po dobu jednoho týdne. Doporučená denní dávka otrub (dvě polévkové lžíce) by se neměla překračovat. Určeno k přímé spotřebě.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1525 kJ/364 kcal. Bílkoviny: 13,4 g. Sacharidy: 47,3 g (z toho cukry 1,2 g). Tuky: 9,4 g (z toho nasycené mastné kyseliny 1,8 g). Vláknina: 18,2

Balení:

400 g

Skladování:

Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Země původu:

Velká Británie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: