Sušené a lyo ovoce
Prozkoumejte naše dokonalé sušené ovoce. Vyberte si z nabídky sušeného ovoce na sluníčku nebo vyzkoušejte dokonale křupavé lyofilizované ovoce plné vitamínů a minerálů. A pokud na svačinku hledáte i něco dalšího, měli byste sáhnout po semínkách - jsou bohaté na zdravé tuky, vlákninu a proteiny. Ideální volba pro vyvážený a zdravý životní styl.
Nejprodávanější
Výpis produktů

100% mrazem sušené meruňky, které mají zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvých meruněk, bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel.

Lyofilizované jahody jsou: 100% jahody, které mají zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvých jahod, bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel, k lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody.

100 % mrazem sušené mango, bez přísad a konzervantů , svěží, sladká a čistá chuť manga.

100% mrazem sušené ostružiny, které díky velmi šetrnému procesu lyofilizace mají 90% zachovaných charakteristik čerstvých ostružin – tvar, barvu, aroma, obsah vitamínů i minerálů.


Ochutnejte lahodné kousky přírodního manga. Jsou bez jakýchkoliv konzervantů a bez přidaných sladidel. Sušené mango je skvělou sladkou svačinkou a příjemně se žvýká. Lze jej použít také při přípravě rozličných vita pochoutek a müsli mixů.

Lyofilizované ostružiny, tedy ostružiny sušené mrazem, procházejí procesem, při kterém je ovoce prudce zmraženo a následně pomalu sušeno ve vakuu. Zde dochází k odstranění 95 % vody a také kyseliny octové. Lyofilizované ovoce si zachovává svou chuť, vůni, strukturu i přirozenou barvu, ale také...

Lyofilizovaný ananas je: 100% ananas, bez jakýchkoliv přísad a konzervačních látek, bez chemických trestí a příchutí, žádné syntetické pigmenty.

Lyofilizovaný banán je: 100 % banán, bez přísad a konzervantů , svěží, sladká a čistá chuť banánu, vlhkost méně jak 5%.

Lyofilizované broskve jsou: 100% broskve, se zachovanou strukturou a výživovou hodnotou, bez přidaného cukru, barviv, dochucovadel a konzervačních látek, voňavé jako čerstvé.

Lyofilizované maliny jsou: 100% maliny, které díky velmi šetrnému procesu lyofilizace mají 90% zachovaných charakteristik čerstvých malin – tvar, barvu, aroma, obsah vitamínů i minerálů.

Goji (godži) jsou sušené plody kustovnice čínské (Lycium chinensis), kteé obsahují 18 druhů aminokyselin, včetně všech osmi esenciálních (např. tryptofan či isoleucin) a až 21 stopových prvků (např. zinek, železo, měď, vápník, germanium, selen a fosfor). Goji jsou jedním z nejbohatších zdrojů karotenoidů ze všech známých plodů na zemi (což naznačuje už jejich jasně červená barva).

Lyofilizované ovoce si zachovává svou chuť, vůni, strukturu i přirozenou barvu, ale také vitamíny, živiny a minerály běžně obsažené v čerstvém ovoci. Pokud mrazem sušené ovoce správně skladujete, má dlouhou trvanlivost. Mrazem sušený ananas si uchovává vlastnosti čerstvého ananasu s příjemným křupnutím.

Datle Deglet Nour z oázy Douz v té nejvyšší kvalitě.
Sušené datle jsou skvělou složkou stolních směsí oříšků a sušeného ovoce a vhodnou svačinou pro děti. Sekanými datlemi sladíme kaše, jogurty, ovocné saláty a různé deserty, datlový sirup ke slazení pokrmů získáme rozmixováním vypeckovaných datlí povařených ve vodě. Samotné datle jsou rychlým zdrojem energie na výlety a při sportování.

Drobnější fíky natural mají hruškovitý tvar a, stejně jako ostatní bio sušené ovoce, nejsou sířeny či jinak chemicky ošetřovány. Tyto fíky jsou výborné na přímou konzumaci, hodí se však i na přípravu desertů a k oslazení kaší a müsli směsí.

Meruňky původně pocházejí z Orientu a do středomořské oblasti byly dovezeny před dvěma tisíciletími. Naše meruňky byly vypěstovány v Malatyi ve východní Anatolii. Toto turecké centrum meruněk leží asi 1000 metrů nad mořem a díky chladnému a suchému klimatu náhorní roviny produkuje výjimečně šťavnaté a kvalitní plody. Tyto meruňky jsou pěstovány podle zásad ekologického zemědělství. Sklizeň začíná počátkem července, kdy se zralé meruňky setřásají a sbírají. Po sklizni se nechají ležet tři dny na pruzích tkaniny (nebo střeše domku zemědělce) a pak se vypeckují. Tím, že se plody suší celé, si uchovají více šťavnatosti. Poté se meruňky další tři až čtyři dny dosušují na slunci a vzduchu. Před vývozem jsou umyty a roztříděny. Plody nejsou sířené, což znamená, že nebyly konzervovány oxidem siřičitým či siřičitany. V sáčku jsou baleny menší meruňky, které nejlépe poslouží nakrájené k obohacení jogurtu, při pečení a vaření jako náhražky cukru. Můžeme je mlsat i samotné. Stejně jako ostatní sušené ovoce, i meruňky jsou koncentrovaným zdrojem energie, cukru a živin. Mimo jiné obsahují vlákninu a v podstatném množství i železo, vápník, draslík a některé vitaminy.
Tyto meruňky pocházejí z projektu TURECKO společnosti Rapunzel.

Umeboshi je název pro sušené a nakládané japonské švestky, hodně neobvyklé slano-kyselé chutě. Když si jednu dáte, nakopne vás energií na zbytek dne. Stejně jako samuraje. Švestky ume byly totiž součástí jejich jídelníčku, něco jako samurajské zázračné jídlo.