Semínka
Jádra i semínka patří mezi výživově velmi hodnotné potraviny. Jejich popularita stoupá na základě rozvoje zdravé výživy. Zahrňte je do svého jídelníčku i Vy. Jsou skvělým zdrojem bílkovin, vitaminů, minerálů a velmi kvalitních tuků. Některé z nich mají tak výrazné prospěšné vlastnosti, že je lze považovat spíše za doplněk stravy (mezi takové určitě patří lněné a konopné semínko nebo naše novinka – chia semínko). Navíc se dají použít na nespočet způsobů. Proto by v kuchyni rozhodně neměly chybět.
Nejprodávanější

Směs mletého lněného semínka z pečlivě vybraných odrůd lnu s vysokým obsahem omega -3. Obsahuje 5 důležitých minerálních látek (vápník, hořčík, fosfor, zinek a železo). Složení: len setý (linum usitatissimum) 83%, třtinový cukr, kešu ořechy 5%, dýňové semínko 5%, skořice, propelanty (dusík)Ob...

Malí, ale šikovní drobečci plní živin. Již Arabové byli přesvědčeni o síle klíčivých semínek: „V klíčku je obsaženo všechno, co přináší život"". Výhonky alfalfa jsou semena vojtěšky a v chuti připomínají řeřichu, ale jsou jemnější. Obzvláště vítané během dlouhých zimních měsíců. Výhonky alfalfa se používají do salátů, polévek a jako obloha na chleba.

Dýňová semínka jsou přírodním zdrojem vitamínů, minerálů, mastných kyselin a dalších látek. Použití: Dýňová semínka můžeme použít jako přísadu pro chutný domácí chléb, také do snídaňových cereálií a směsi ovoce a ořechů. Můžete je jíst bez dalších úprav, lze jenasucho opražit na pánvi či upéct...

Zahradní řeřicha má původ v Persii a do Evropy ji přivezli Římané. Při jarní únavě je ideálním pomocníkem. Mladé lístky řeřichy mají výrazné aroma a s oblibou se používají jako přísada do salátů, majonéz, k sýrům a vajíčkám nebo k dozdobení chleba s máslem. Tyto malé rostliny zvládnete vypěstovat levou zadní, i pokud jste v nakličování úplní začátečníci.

> Přidejte do polévek, salátů a pečiva… Opražením zesládnou :) Dýňová semena mají specifickou oříškově nasládlou chuť. Jsou vynikající samostatně jako něco na zub nebo součást ranních cereálií, je možné je použít do těst na pečivo či jako zdobení slaných i sladkých dezertů.Příprava: Dýňová sem...

Lze konzumovat samostatně nebo přidávat do müsli, kaší, salátů, těst i jogurtu. Natural znamená, že suroviny použité na výrobu Lněného semínka Natural byly zpracovány šetrným způsobem. Součástí receptury není žádné aroma, umělé barvivo, kyselina ani jiná přídatná látka. Složení: len setý (Lini...

Dýňová semínka obsahují vlákninu, Omega-3 mastné kyseliny, fytosteroly, beta-karoten, alfa-karoten, vitamíny A, E, D, vitamíny skupiny B, thiamin (B1), riboflavin (B2), pyridoxin (B6) a kyselinu listovou (B9), minerály, jako zinek, selen, hořčík, draslík, vápník, fosfor, železo, mangan, měď a lutein. Dýňová semínka navíc obsahují aminokyselinu Tryptophan, která podporuje zdravý spánek.

Slunečnicové semínka jsou významným zdrojem antioxidantů jako selen a vitamín E, obsahují velké množství hořčíku a zinku. Konzumace slunečnicových semínek zklidňuje nervy, snižuje krevní tlak, působí příznivě na pokožku, sliznici a nervový systém.