Mák
Semínka máku je můžete využít různě. Dají se namáčet, což trvá přibližně osm hodin. Také je můžete pražit, dosáhnete tak u nich intenzivnější vůně. Dokonce z nich lze vyrobit chutné mléko nebo máslo. Mák nelze zcela rozmixovat, takže máslo nebude úplně hladké. Při jeho výrobě přidejte vždy dvě lžíce jiného tuku na 100 g máku. Mák setý se pěstuje už tisíce let pro svoje semena i pro bílou šťávu v nezralých makovicích obsahující opium. Je tradiční součástí české kuchyně. Česká republika navíc patří mezi jeho největší vývozce.
Využívá se především při pečení, výrobě slaného i sladkého pečiva, nebo jako posyp např. sladkých knedlíků atpod.
Nejprodávanější

Velmi šetrné zpracování máku, které zvýrazňuje jeho chuť a vůni. Doporučujeme na přípravu makových náplní do buchet a koláčů nebo na přípravu makového posypu.Složení: mák setý mletý.Obsah: 200g Výživové údaje ve 100 g výrobku:Energie 2230 kJ/533 kcalTuky 40,8 gz toho nasycené mast...