Oříšky, sušené ovoce a semínka, Strana 2
Nejprodávanější
Povznášející chuť mungo klíčků vychválíte až do nebes. Budou pro vaše jídlo nejen ozdobou, ale i zdrojem cenných živin. Naklíčené fazole mungo – někdy mylně označované jako sójové klíčky – se výborně hodí do salátů, polévek i asijských pokrmů WOK.
Máte chuť na něco pikantnějšího? Díky klíčkům ředkvičky nezůstane vaše jídlo přízemním! Aromatické klíčky se hodí především k přípravě salátů, dipů, pomazánek nebo jen tak na chleba s máslem.
Zahradní řeřicha má původ v Persii a do Evropy ji přivezli Římané. Při jarní únavě je ideálním pomocníkem. Mladé lístky řeřichy mají výrazné aroma a s oblibou se používají jako přísada do salátů, majonéz, k sýrům a vajíčkám nebo k dozdobení chleba s máslem. Tyto malé rostliny zvládnete vypěstovat levou zadní, i pokud jste v nakličování úplní začátečníci.
Meruňky původně pocházejí z Orientu a do středomořské oblasti byly dovezeny před dvěma tisíciletími. Naše meruňky byly vypěstovány v Malatyi ve východní Anatolii. Toto turecké centrum meruněk leží asi 1000 metrů nad mořem a díky chladnému a suchému klimatu náhorní roviny produkuje výjimečně šťavnaté a kvalitní plody. Tyto meruňky jsou pěstovány podle zásad ekologického zemědělství. Sklizeň začíná počátkem července, kdy se zralé meruňky setřásají a sbírají. Po sklizni se nechají ležet tři dny na pruzích tkaniny (nebo střeše domku zemědělce) a pak se vypeckují. Tím, že se plody suší celé, si uchovají více šťavnatosti. Poté se meruňky další tři až čtyři dny dosušují na slunci a vzduchu. Před vývozem jsou umyty a roztříděny. Plody nejsou sířené, což znamená, že nebyly konzervovány oxidem siřičitým či siřičitany. V sáčku jsou baleny menší meruňky, které nejlépe poslouží nakrájené k obohacení jogurtu, při pečení a vaření jako náhražky cukru. Můžeme je mlsat i samotné. Stejně jako ostatní sušené ovoce, i meruňky jsou koncentrovaným zdrojem energie, cukru a živin. Mimo jiné obsahují vlákninu a v podstatném množství i železo, vápník, draslík a některé vitaminy.
Tyto meruňky pocházejí z projektu TURECKO společnosti Rapunzel.
Plody HIMALYO GOJI PREMIUM jsou sklízeny na tibetské náhorní plošině, kde jsou vystaveny intenzivnímu působení slunce a drsné síle přírody. A jako většina plodin, které dozrávají ve vysokých nadmořských výškách a čistém prostředí, mají unikátní sílu a koncentraci účinných nutričních látek. Jsou tak zcela jedinečné a mezi běžně dostupnými plody nemají konkurenci.
V čem konkrétně vynikají?
Jsou lahodnější, sladší a viditelně větší. Průměrná hmotnost 100 plodů je oproti standardu až o 43% vyšší. Nové plody se pyšní vyšším obsahem vitamínů (kupříkladu C, B1, B2, E), karotenoidů a minerálů (sodík, kalcium, magnesium, železo). Že neodoláte?
Ručně sbírané plody nejkvalitnější kustovnice z provincie Ningxia v biokvalitě jsou sušeny na přímém slunci ihned po jejich sběru. Díky pečlivému třídění se balí jen přiměřeně uzrálé a neporušené plody a tím je zaručena ta nejvyšší možná kvalita. Plody jsou nesířené, jedná se o čistě přírodní produkt. Dopřejte si vysoký obsah prospěšných vitamínů, minerálů a dalších látek.
Ručně sbírané plody nejkvalitnější kustovnice z provincie Ningxia v biokvalitě jsou sušeny na přímém slunci ihned po jejich sběru. Díky pečlivému třídění se balí jen přiměřeně uzrálé a neporušené plody a tím je zaručena ta nejvyšší možná kvalita. Plody jsou nesířené, jedná se o čistě přírodní produkt. Dopřejte si vysoký obsah prospěšných vitamínů, minerálů a dalších látek.
Umeboshi je název pro sušené a nakládané japonské švestky, hodně neobvyklé slano-kyselé chutě. Když si jednu dáte, nakopne vás energií na zbytek dne. Stejně jako samuraje. Švestky ume byly totiž součástí jejich jídelníčku, něco jako samurajské zázračné jídlo.