Koření a ochucovadla
Koření se obvykle používá k vylepšení chutě a vůně pokrmů. Vyrábí se ze sušených nebo čerstvých částí rostlin. Koření se nepoužívá jen samostatně, ale často spolu s jinými. Proto se vyrábějí i různé směsi koření. Nejčastěji je používáme pro dochucení jídel a to úředevším masa, ryb, gůláše atpod. Dle historie se maso ochucovalo některými listy již před 50 000 lety. V naší nabídce naleznete mnoho chutného koření dle svého výběru.
Nejprodávanější

Bourbon vanilka se pěstuje pouze na ostrovech Indického oceánu (tzv. Bourbonských ostrovech) a je ceněna pro svou výraznou příjemnou vůni. Pěstování, sklizeň a fermentace vanilky vyžaduje hodně zkušeností, péče a času. Vanilkové lusky se sklízejí zelené a po sklizni několik měsíců fermentují pro plné rozvinutí charakteristické vanilkové vůně.




Grilovací sůl je směs různých druhů koření a krystalické soli. Každé tu hraje svou roli. Chilli se stará o lehkou ostrost, zatímco římský kmín odpovídá za kořeněnou chuť a sladká paprika o zjemnění celého pokrmu.

Tento kečup je vyroben ze zralých čerstvých na italském slunci do červena uzrálých rajčat odrůdy Mauro Roso, vyšlechtěných tradičními postupy přímo pro použití v ekologickém zemědělství. Tato rajčata uzrála ve slunečné Umbrii a po sklizni byla rychle zpracována. Kečup neobsahuje žádná zahušťovadla (např. škrob). Na jednu láhev se spotřebuje přes kilogram čerstvých rajčat a kečup má díky tomu výraznou chuť rajských jablíček. Neobsahuje samozřejmě žádné konzervanty a je slazen přírodním třtinovým cukrem.





Nová středomořská kořeněná směs umí postavit štěstí zpět na nohy. Velmi kořeněná chuť – harmonizuje ozvláště dobře s bramborami, uzeninou a špekem. Červené kousky řepy poskytují nádhernou červenou barvu, která se vedle chutné bazalky a dobromyslu stará o viditelný středomořský harmonický vztah...

Velmi jemná a hustá omáčka na těstoviny Tygr je určena hlavně malým dětem, které vesměs milují těstoviny s kečupem. Běžné omáčky na těstoviny jsou proto většinou pro děti příliš řídké a málo sladké. Vysoký podíl na slunci uzrálých italských rajčat odrůdy Mauro Roso, vyšlechtěné tradičními postupy přímo pro použití v ekologickém zemědělství, dává Tygrovi jeho typickou chuť. Tygr neobsahuje žádný přidaný cukr a příjemnou sladkost mu dodává pouze zahuštěná mrkvová šťáva. Používáme jej hlavně na těstoviny, ale i na kuskus, jáhly a podobně.