Sladidla, sirupy, cukry
Nejen diabetici se vyhýbají slazení cukrem. Naštěstí si lze vybrat z nabídky mnoha druhů sladidel, která dobře chutnají, nezanechávají v nápojích ani potravinách žádnou pachuť a tak cukr v případě potřeby nahradí.
Přírodní sladidla v této kategorii jsou nízkoglykemická a obsahují menší množství energie než klasický bílý cukr. Jsou ideální variantou pro ty, kteří hledají zdravější náhradu za běžný cukr anebo umělá sladidla.
Glykemický index je ukazatel, který nám sděluje, jak rychle se dostavuje vzestup krevního cukru po požití určité potraviny. Jídla s nízkým glykemickým indexem zvyšují hladinu krevního cukru pomalu, tělo vstřebává cukr zvolna a není tak nadměrně zatěžována činnost slinivky břišní.
Glykemický index | Energetická hodnota | |
Xylitol | 13 | 240 kCal |
Kokosový cukr | 35 | 319 kCal |
Agáve sirup | 22 | 320 kCal |
Bílý cukr | 68 | 385 kCal |
Nejprodávanější
Javorový sirup je přírodním sladidlem, které díky svému složení a nižšímu glykemickému indexu nezatěžuje slinivku. Oblíbená poleva na lívance a palačinky. Grade A (Canada No. 1 Light) je velmi světlý jemný a luxusní sirup, vhodný jako dárek.
Javorový sirup je přírodním sladidlem, které díky svému složení a nižšímu glykemickému indexu nezatěžuje slinivku. Oblíbená poleva na lívance a palačinky. Grade C (Canada No. 2 Amber) je nejoblíbenější mezi Evropany a má příjemnou javorovou chuť.
BIO Kokosový cukr má sladkou chuť, podobnou sladkosti hnědého cukru, s jemnou karamelovou příchutí. Primární sacharid přítomný v kokosovém cukru je sacharóza, dále glukóza a fruktóza. Největším plusem je velmi nízký glykemický index, tj. 35. Je vyroben ze sladkého nektaru z květů kokosové...
BIO Datlový prášek se vyrábí z datlí Deglet Nour dates z Tuniska. Datle se usuší a namelou, prosejí a získaný prášek se zabalí. Datle jsou bohatým zdrojem draslíku, chlóru, železa a vitamínů B.Způsob použití: Chutná méně sladce než klasický bílý cukr, oproti němu ale obsahuje velké množství vl...