Mouky
Bez mouky se neobejdete. Z nabízených muk si vyberou všichni, jak ti kteří volí klasické mouky pšeničné i ti, co rádi experimentují. V takovém případě jim pro jejich kulinářské experimenty můžeme nabídnout mouku kokosovou, konopnou či amarantovou... Že jste se s takovou moukou v kuchyni ještě nesetkali? No tak ji vyzkoušejte! Tyto mouky jsou náhradou běžné mouky, jsou ale i zdravější a těstům dodávají netradiční chuť. Tyto mouky můžete také přidávat i do nepečených dezertů, stejně tak s nimi zahušťovat polévky.
Rádi experimentujete v kuchyni? Hledáte nové spektrum chutí? Spojte příjemné s užitečným a vyzkoušejte naše netradiční mouky z přirozeně bezlepkových plodin!
Speciální mouky jsou vhodnou alternativou pro moderní a zdravější vaření a pečení. Bezlepkové mouky jsou vhodné zejména pro celiaky (alergie na lepek), některé druhy zase pro vyznavače paleo diety, a mnohé jsou díky vyššímu obsahu rostlinných bílkovin vhodné zejména pro vegetariány a vegany.
Řazení produktů
Výpis produktů
Lněná mouka se získává jemným namletím semínek částečně zbavených oleje. Tím se prodlouží její trvanlivost (olej je ta složka lněných semínek, která po namletí způsobuje jejich degradaci) a zároveň zvýší přisvojitelnost cenných látek, které jsou jinak zabudovány v semínku. Mouka má neutrální chuť a vysokou schopnost bobtnat. Díky tomu je nutné ji konzumovat s dostatečným množstvím tekutin a nepřehnat to s jejím množstvím. Doporučená dávka je cca 1 lžíce mouky denně. Lněná mouka po namočení do tekutiny silně bobtná, a je proto vynikající pro zahušťování nápojů a pokrmů. Používáme ji pro zahušťování koktejlů, polévek, omáček a zeleninových pokrmů. Hodí se i do proteinových nápojů, müsli, jogurtů, do pečených i nepečených desertů, palačinek, karbanátků, kaší a řady dalších pokrmů.
Tato mandlová mouka je vyrobena ze sladkých španělských bio mandlí z regionu Murcia, šetrně loupaných za použití horké páry a poté najemno namletých. Mandle byly vypěstovány a zpracovány sdružením drobných farmářů Ecoato.
100 % kokosová mouka vyráběná z dužiny čerstvě sklizených kokosových ořechů. Vhodná pro bezlepkovou a redukční dietu. Vyniká naopak vlákniny a proteinů a má naopak málo jednoduchých cukrů.
Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Pšeničná mouka polohrubá je vhodná k přípravě litých těst, na bábovky, perníky, makovníky a bublaniny.
PROMIX®-UNI KOMFORT – univerzální bezlepková směs pro pečení v automatických pekárnách, určená pro pacienty se speciálním dietním režimem.
Žitná mouka je především základem mnohých chlebových těst. Je vynikající i pro pečení perníků a perníkových výrobků. Je vymleta z celého zrna, ze kterého nejsou odstraňovány obalové vrstvy. Složení: celozrnná mouka žitná Obsah: 1 kgMaximální trvanlivost: pouze 4 měsíce...
100 % kokosová mouka vyráběná z dužiny čerstvě nasbíraných kokosových ořechů. Vhodná pro bezlepkovou a redukční dietu. Má málo jednoduchých cukrů a vyniká naopak obsahem vlákniny a bílkovin.
