Melasa
Třtinová melasa je cenný vedlejší produkt výroby třtinového cukru. Obsahuje všechny biologicky účinné látky z původní rostliny - cukrové třtiny. Jedná se o harmonizovanou soustavu životně nezbytných stopových prvků a organických látek, kterých se nám současným způsobem stravování většinou nedostává. Látky jsou v přirozené přírodní formě, což umožňuje jejich snadné vstřebávání. Třtinová melasa je pro své vlastnosti nazývána "Černým zázrakem".
Nejprodávanější

Melasa je plnohodnotným vedlejším produktem výroby cukru z cukrové třtiny. Svou výživovou kvalitou převyšuje nejen cukr, ale všechna známá sladidla. Sladká, ale výživově cenná šťáva ze třtiny se vařením koncentruje, přičemž rafinovaný cukr krystalizuje a odstřeďováním se odstraňuje. Výsledkem opakování tohoto procesu je hustý sirup, který obsahuje v koncentrované podobě veškeré cenné látky z cukrové třtiny.