Jak pokožce pomáhá kyselina hyaluronová

Profesionálové z odvětví kosmetiky o ní mluví jako o malém zázraku. A my se nedivíme. Při pravidelném používání kyseliny hyaluronové oddálíte vznik vrásek a pleť pořádně hydratujete. Zjistěte, jak přesně působí na pokožku.

clanek1Kyselina hyaluronová je člověku přirozená látka. Přirozeně se nachází v lidském těle, které jí obsahuje okolo 15 gramů a třetinu každodenně obnovuje. Toto množství ubývá s přibývajícím věkem. Úbytek se ozývá několika způsoby:

  • zhoršuje se nám zrak,
  • začínají nás bolet klouby
  • a pleť ztrácí svoji pružnost.

Proto, abychom naši pleť zachovali pevnou a pružnou i v pokročilejších letech, je třeba ji kyselinu hyaluronovou dodávat pomocí krémů a sér. Její účinky – narozdíl od běžné kosmetiky – uvidíte již během prvních dnů a týdnů. Jak je možné, že je kyselina hyaluronová tak účinná?

Změny uvidíte už po první aplikací:

Už na první pohled si můžete všimnout, že kyselina hyaluronová vaši pleť vyživuje a vypíná. Dokáže to díky schopnosti vázat na sebe vodu. Na jeden gram dokáže navázat až 6 litrů vody, a právě díky tomu pleť okamžitě vypne a vrásky vyhladí.

Významné účinky se odvíjí i odi velikosti jejich molekul. Produkty NAFIGATE Cosmetics obsahují:

  • malé molekuly Mini HATM,
  • Oligo HA molekuly
  • a velké Cosmetics Grande HA.

clanek2Menší molekuly na sebe váží vodu a působí hluboko v pleti. Ty velké pak chrání povrch pokožky ochrannou vrstvou, a díky tomu posilují kožní bariéru.

NÁŠ TIP: Vyzkoušejte okamžité účinky kyseliny hyaluronové s podoční nanovlákennou maskou Nano Eye Lift od NAFIGATE Cosmetics. Nanovlákna společně se sérem kyseliny hyaluronové vypínají vrásky okamžitě a nejvyšší efekt přichází po 48 hodinách.

Dlouhodobá aplikace pleti prospěje nejvíce

S přibývajícími roky pleť ztrácí schopnost pravidelně obnovovat kyselinu hyaluronovou. Výsledkem je povislá pokožka obličeje a vznik vrásek. Pokud však pleti budeme kyselinu hyaluronovou pravidelně dodávat pomocí krémů a sér, vrásky vyhladíme a podpoříme biologickou aktivitu pokožky. Takovéto účinky se dostaví již do dvou měsíců, pokud aplikaci pravidelně opakujeme. Dlouhodobé používání přináší i další výhody:

  • vyrovná mezibuněčnou hmotu, a díky toho zmírní vrásky.
  • podpoří geny pro tvorbu keratinocitů a mezibuněčných struktur,
  • pomůže pokožce vyrábět kvalitní kolagen
  • zlepší schopnosti pokožky bránit se proti volným radikálům.

NÁŠ TIP: Dodávejte kyselinu hyaluronovou pomocí sér a krémů od české společnosti NAFIGATE Cosmetics.

Může pleť fungovat i bez dostatku kyseliny hyaluronové?

V takovém kontextu si můžeme kyselinu hyaluronovou představit jako vitamíny. Pokud tělu dodáváme pravidelnou dávku vitamínů, budeme se pravděpodobně cítit lépe. Jakmile však s dodáváním přestaneme, náš pocit se může lehce změnit. Nedostatek vitamínů však tělo nijak nepoškodí.

S kyselinou hyaluronovou a pletí je to podobné. Při úbytku kyseliny v těle ji můžeme doplnit pomocí sér a krémů. Tím posílíme procesy, které přispívají k obnově pleti a uvidíme zlepšení. Když však s aplikací přestaneme, zjistíme, že se dostavilo opětovné zhoršení způsobené sníženým množstvím kyseliny hyaluronové.

Přípravky s kyselinou hyaluronovou předčasné známky stárnutí oddálí a zmírní. To ale neznamená, že se stav pleti bez jejich aplikace zhorší.

Nabídka kosmetiky Nafigate na našem eshopu.