Receptové variace se Samahanem
1) Samahan hot drink (zimní klasika)
Ingredience
Postup
- Sáčky Samahanu vysypte do hrnku nebo konvičky.
- Zalijte horkou (ne vroucí) vodou a dobře promíchejte.
- Doslaďte medem, přidejte lístky máty a dle chuti i zázvor.
- Podávejte ihned, ideálně v zahřátém šálku.
2) Samahan letní drink (osvěžující verze)
Ingredience
- 1 sáček Samahan
- 300 ml studené vody
- Kostky ledu
- Plátky citronu nebo pomeranče
- Čerstvá máta
Postup
- Obsah sáčku rozmíchejte ve studené vodě.
- Do sklenice přidejte led a citrusové plátky.
- Vložte lístky máty, jemně promíchejte a podávejte.
Tip: Pro jemnější chuť přidejte trochu medu nebo sirupu podle preference.
3) Jemná mléčná varianta
Ingredience
- 1 sáček Samahan
- 250 ml teplého kravského nebo rostlinného mléka
- 1 lžička medu nebo javorového sirupu
Postup
- Samahan rozmíchejte v teplém mléce (nevařte).
- Dochutťe medem či javorovým sirupem.
- Podávejte večer nebo kdykoli, když chcete jemnější chuť.
4) Exotická variace se skořicí a ovocem
Ingredience
- 1 sáček Samahan
- 250 ml horké vody
- Špetka mleté skořice (nebo malý kousek celé)
- Plátek pomeranče
- 1 lžička medu
Postup
- Připravte Samahan klasicky s horkou vodou.
- Přidejte skořici a plátek pomeranče.
- Doslaďte medem, krátce promíchejte a servírujte.