Oříšky, sušené ovoce a semínka, Strana 6
Nejprodávanější

Není to jen tak, že se mandle považují za jednu z nejzdravějších potravin vůbec. Hrstka mandlí doplněná o sušené ovoce hravě vykouzlí vyváženou zdravou svačinku, kterou velice rádi doporučujeme my i výživoví specialisté.

Pokud usilujete o redukci váhy a zároveň o budování svalové hmoty, mandle by ve vašem jídelníčku rozhodně neměly chybět! Mandle jsou jak velmi chuťově oblíbené, tak plné zdraví prospěšných tuků. Kromě tuků, bílkovin a minerálů obsahují také významné množství antioxidantů, které mají pozitivní vliv na naše zdraví.

Lyofilizovaná maracuja, známá jako mučenka nebo passion fruit, si uchovává svou sladkokyselou chuť, vůni a krásnou barvu. 100% přírodní, bez cukru a konzervantů!
- 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
- šetrně sušené, zachovány všechny živiny

Para ořechy jsou vynikající nepražená a nesolená pochoutka jak k přímé konzumaci, tak na vaření a pečení.
Krémově bílá jádra, delikátní chuť, jemná struktura, takové jsou para. A navíc obrovská zásobárna selenu, který chrání imunitní systém.

Vyloupané pistácie, nesolené - pistácie jsou železný favorit - ze všech ořechů obsahují nejvíce železa. Ekonomické balení.
Pistáciové oříšky, zvané též „zelené mandle“ spolu s makadamiovými ořechy platily za jeden z nejdražších produktů vůbec. Dnes se tato, z hlediska výživy a fysiologie mimořádně hodnotná potravina, široce prosadila jako drobný zákusek i jako přísada při pečení a vaření. Jádro má zprvu barvu slonové kosti a postupně nabývá nazelenalou až zelenou barvu a vyznačuje se výbornou chutí. Obsahuje 43 až 62% tuku, 19-23% bílkovin, okolo 15% sacharidů a asi 8% vody.

Sušená rajčata patří k základním surovinám italské gastronomie. Sušená rajčata jsou v poslední době čím dál populárnější.

Slunečnicové semínka jsou významným zdrojem antioxidantů jako selen a vitamín E, obsahují velké množství hořčíku a zinku. Konzumace slunečnicových semínek zklidňuje nervy, snižuje krevní tlak, působí příznivě na pokožku, sliznici a nervový systém.

Jižní směs představuje Mix oříšků a sušeného ovoce v lahodné kombinaci.

Lyofilizované švestky jsou: 100% švestky, které mají zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvých švestek, bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel, k lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody.

Lyofilizované višně jsou: 100% dozrálé višně bez pecek, bez barviv, aroma látek a konzervačních přísad.

Vlašské oříšky jsou bohaté na bílkoviny, zdravé tuky, vitamíny a minerální látky. Ze všech druhů ořechů mají dokonce nejvyšší množstvím omega-3 mastných kyselin a antioxidantů. Sklizeň z roku 2024.

Lyofilizované ostružiny, tedy ostružiny sušené mrazem, procházejí procesem, při kterém je ovoce prudce zmraženo a následně pomalu sušeno ve vakuu. Zde dochází k odstranění 95 % vody a také kyseliny octové. Lyofilizované ovoce si zachovává svou chuť, vůni, strukturu i přirozenou barvu, ale také...

Datlová pasta je ideální přírodní sladidlo s blahodárnými účinky na lidské tělo. Datlovou pastu lze konzumovat přímo, nebo používat jako přísadu do výrobků, jako jsou datlové sušenky, energetické tyčinky, kečup, BBQ omáčky, a další koření.

Nakličte si doma enzymy nabité klíčky nebo microgreens. Dodají výbornou výživnou hodnotu i strukturu každému salátu či polévce a ozdobí i další jídla.
Sada ke klíčení semen zajišťuje optimální podmínky při pěstování klíčků a výhonků a snadno se udržuje. Skládá se ze 3 misek o vnitřním průměru 18 cm, kam se umísťují semena, spodní záchytné misky, kam při proplachování stéká voda, a víka, které v miskách zaručuje stabilní vlhké klima.
- průhledné trojpatrové nakličovací misky
- na klíčení všech semínek (luštěnin, obilovin i olejnin)
- tři nádoby na klíčení v jednom
- ideální pro klíčení semínek doma
- český výrobek

Egypťané prý její semínka využívali jako koření. Naklíčené si je můžete vychutnat již po několika dnech a jejich síla a pikantní chuť vás jistě mile překvapí. Při klíčení voní po kari. Pískavice se používá do chutney, do omáček a v Indii i jako náhražka kávy. Klíčky pískavice se skvěle hodí také k těstovinovým pokrmům.

Malí siláci s pěkně ostrou chutí hrají prim hlavně v omáčkách a dipech. Semínka hořčice se v našich zeměpisných šířkách používají i k nakládání, do marinád a k výrobě hořčice. V jihoindické kuchyni se praží, čímž dostane jejich ostrá chuť ořechový nádech. Opražená semínka skvěle chutnají na rybě nebo zelenině. Kromě toho jsou součástí karipast a kořenících směsí.