Oříšky, sušené ovoce a semínka
Sušené plody jsou důležitou součástí zdravého jídelníčku, pokud ale není zrovna čas jeho sklizně, můžete ho konzumovat také sušené. Sušené ovoce, semínka a ořechy obsahují velké množství zdraví prospěšných látek, minerálů, stopových prvků, vitaminů i vlákniny. Jsou jedinečným doplňkem pestré stravy, který můžete do zdravého jídelníčku zařadit kdykoliv během roku.
Nejprodávanější

Malí, ale šikovní drobečci plní živin. Již Arabové byli přesvědčeni o síle klíčivých semínek: „V klíčku je obsaženo všechno, co přináší život"". Výhonky alfalfa jsou semena vojtěšky a v chuti připomínají řeřichu, ale jsou jemnější. Obzvláště vítané během dlouhých zimních měsíců. Výhonky alfalfa se používají do salátů, polévek a jako obloha na chleba.

Staňte se každý den na 3 minuty zahradníkem a vypěstujte si svoje vlastní lahodné BIO klíčky brokolice RAAB po celý rok. Získáte tak jednoduše celoroční přísun čerstvé výživy. Lahodné BIO klíčky brokolice Raab od Lahodnosti.cz vynikají jemně nasládlou a přesto typickou chutí brokolice.

Dýňová semínka jsou přírodním zdrojem vitamínů, minerálů, mastných kyselin a dalších látek. Použití: Dýňová semínka můžeme použít jako přísadu pro chutný domácí chléb, také do snídaňových cereálií a směsi ovoce a ořechů. Můžete je jíst bez dalších úprav, lze jenasucho opražit na pánvi či upéct...


Len je jednoletá kulturní rostlina pocházející z jihovýchodní Asie známý jako zdroj textilu, ale málo se ví o jeho skvělých vlastnostech jako potraviny.



Zahradní řeřicha má původ v Persii a do Evropy ji přivezli Římané. Při jarní únavě je ideálním pomocníkem. Mladé lístky řeřichy mají výrazné aroma a s oblibou se používají jako přísada do salátů, majonéz, k sýrům a vajíčkám nebo k dozdobení chleba s máslem. Tyto malé rostliny zvládnete vypěstovat levou zadní, i pokud jste v nakličování úplní začátečníci.

Drobnější fíky natural mají hruškovitý tvar a, stejně jako ostatní bio sušené ovoce, nejsou sířeny či jinak chemicky ošetřovány. Tyto fíky jsou výborné na přímou konzumaci, hodí se však i na přípravu desertů a k oslazení kaší a müsli směsí.

Umeboshi je název pro sušené a nakládané japonské švestky, hodně neobvyklé slano-kyselé chutě. Když si jednu dáte, nakopne vás energií na zbytek dne. Stejně jako samuraje. Švestky ume byly totiž součástí jejich jídelníčku, něco jako samurajské zázračné jídlo.