Bio sirup agáve 350g
Kód: SAD10174Detailní popis produktu
Někdy se mu také říká zlato mexických indiánů, protože se původně získával poměrně zdlouhavým procesem. Nejprve se nařezaly rostliny Agáve, ze kterých se nechávala “vyslzet“ jejich šťáva. Ta se každý den pečlivě sbírala a nechávala odpařit na žhavém mexickém slunci až vznikl krásně zlatý sirup. Dnes se samozřejmě využívají modernější výrobní technologie, ale odpařování šťávy zůstalo stále velmi šetrné a probíhá ve vakuu při teplotách hluboko pod bodem varu. Náš Bio Agáve sirup je vyroben pouze z rostlin pěstovaných dle zásad ekologického zemědělství.
POUŽITÍ AGÁVOVÉHO SIRUPU
Sirup, vyrobený z rostlin Agáve, obsahuje
přibližně 70% fruktózy, která má o 50% vyšší sladivost než řepný cukr. Díky
tomu, lze stejné sladkosti pokrmů dosáhnout při použití výrazně nižší dávky a
zároveň tak snížit energetickou hodnotu pokrmu. Jeho nízký glykemický index
zaujme zejména diabetiky. Kuchařky jistě ocení i jeho snadnou rozpustnost,
neutrální barvu, chuť i vůni. Agáve sirup je velmi univerzálním sladidlem. Lze
jej použít při pečení nejrůznějších sladkých koláčů, buchet, sušenek a muffinů.
Při přípravě domácích džemů a kompotů. Na dochucení omáček a dresingů. Do
kvalitní domácí čokolády. Dětem na zmrzlinku. K oslazení ranního čaje i
odpolední kávičky. V létě do osvěžující limonády a ledového čaje. No a nesmíme
zapomenout na doslazení koktejlů na blížící se párty…
Složení: Bio Agáve sirup* 100% (*produkt ekologického
zemědělství). Bez zahušťovadel, bez konzervačních látek, bez barviv a aromat.
Bez přidaného cukru. Obsahuje pouze přirozeně se vyskytující
cukry.
Obsah: 350g
Země původu: Česká
republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Dr. Hlaváč se zabývá vývojem a výrobou ovocných, makových, ořechových, čokoládových, zeleninových a cereálních náplní pro pekařskou i cukrářskou výrobu a gastronomické provozy. Tyto produkty vyrábí, jak v konvenční, tak i v BIO kvalitě, na kterou jsou řádně certifikováni. První kila náplní vyprodukovali již v roce 1998. Od roku 2011 portfolium výrobků výrazně rozšířili o malospotřebitelská balení džemů, povidel, ovocných nápojů a sirupů bez přídavku cukrů.