Klíčení
V Asii se říká, že v klíčku je život. Klíčky překypují životu důležitými látkami! Rostou v jakémkoliv klimatu a i na malinkém prostoru. Jsou plné živin a triumfují také v soutěži chuti. Jsou superhrdiny mezi superfood, jsou neuvěřitelně koncentrovanou silou.
Díky klíčkům výživová hodnota semínek stoupne několikanásobně. Vitaminy, minerální látky, bílkoviny, enzymy a vláknina, křupavost a skvělá chuť – to vše v nich najdete.
Více informací o klíčení semínek naleznete v článku Jak na klíčení?
Nejprodávanější

Malí, ale šikovní drobečci plní živin. Již Arabové byli přesvědčeni o síle klíčivých semínek: „V klíčku je obsaženo všechno, co přináší život"". Výhonky alfalfa jsou semena vojtěšky a v chuti připomínají řeřichu, ale jsou jemnější. Obzvláště vítané během dlouhých zimních měsíců. Výhonky alfalfa se používají do salátů, polévek a jako obloha na chleba.

Mix ředkviček BIO 200 g Wolfberry. Živá semínka ředkviček určená k domácímu klíčení. Mix ředkviček je smíchán z těchto semínek: Red coral, China rose, Daikon a Red sango.

Naklíčovací sklenice Zdravý den® je vyrobena ze zdravotně nezávadného skla. Má speciální nerezové šroubovací víčko opatřené síťkou z nerezové oceli, nerezový stojánek pro umístění sklenice víčkem dolů a keramický podstavec pro zachycení přebytečné vody, která ze sklenice odkapává po promývání semen. Sítko na víčku sklenice zajišťuje rostlinám dostatečný přísun vzduchu.
- praktická sklenice na klíčení semínek s krásným designem
- snadné proplachování a údržba
- praktický stojánek, díky kterému klíčky nezplesniví
- talířek na zachycování odtékající vody součástí

Staňte se každý den na 3 minuty zahradníkem a vypěstujte si svoje vlastní lahodné BIO klíčky brokolice RAAB po celý rok. Získáte tak jednoduše celoroční přísun čerstvé výživy. Lahodné BIO klíčky brokolice Raab od Lahodnosti.cz vynikají jemně nasládlou a přesto typickou chutí brokolice.

Zahradní řeřicha má původ v Persii a do Evropy ji přivezli Římané. Při jarní únavě je ideálním pomocníkem. Mladé lístky řeřichy mají výrazné aroma a s oblibou se používají jako přísada do salátů, majonéz, k sýrům a vajíčkám nebo k dozdobení chleba s máslem. Tyto malé rostliny zvládnete vypěstovat levou zadní, i pokud jste v nakličování úplní začátečníci.

Nakličte si doma enzymy nabité klíčky nebo microgreens. Dodají výbornou výživnou hodnotu i strukturu každému salátu či polévce a ozdobí i další jídla.
Sada ke klíčení semen zajišťuje optimální podmínky při pěstování klíčků a výhonků a snadno se udržuje. Skládá se ze 3 misek o vnitřním průměru 18 cm, kam se umísťují semena, spodní záchytné misky, kam při proplachování stéká voda, a víka, které v miskách zaručuje stabilní vlhké klima.
- průhledné trojpatrové nakličovací misky
- na klíčení všech semínek (luštěnin, obilovin i olejnin)
- tři nádoby na klíčení v jednom
- ideální pro klíčení semínek doma
- český výrobek

Egypťané prý její semínka využívali jako koření. Naklíčené si je můžete vychutnat již po několika dnech a jejich síla a pikantní chuť vás jistě mile překvapí. Při klíčení voní po kari. Pískavice se používá do chutney, do omáček a v Indii i jako náhražka kávy. Klíčky pískavice se skvěle hodí také k těstovinovým pokrmům.

Malí siláci s pěkně ostrou chutí hrají prim hlavně v omáčkách a dipech. Semínka hořčice se v našich zeměpisných šířkách používají i k nakládání, do marinád a k výrobě hořčice. V jihoindické kuchyni se praží, čímž dostane jejich ostrá chuť ořechový nádech. Opražená semínka skvěle chutnají na rybě nebo zelenině. Kromě toho jsou součástí karipast a kořenících směsí.