Ovocný koncentrát s bohatě šťavnatou texturou (přezdívá se mu pečený čaj). Má vynikající aroma a plnou chuť. Slazeno fruktózou a stévií. Šťavnatý čaj od MADAMI můžete použít pro přípravu horkých nápojů, ale i do jogurtu, tvarohu nebo na pečení. Dospělým bude chutnat s kapkou alkoholu.
Aloe vera je známá jemnou, čistou, svěží, příjemně nahořklou chutí. Tato rostlina je známá svou schopností hluboké hydratace organismu, současně s hojivými a zklidňujícími účinky. To přispívá k pocitu očisty a revitalizace při konzumaci nápoje. Kiwi je známé svou šťavnatostí a intenzivním, téměř tropickým aroma s nádechy citrusů a melounu. Do nápoje dodává významnou dávku vitamínu C, antioxidantů a vlákniny.
Složení:
Aloe vera 47%, kiwi 33%, fruktóza, zahušťovadla (xanthan, guar, alginát), kyseliny (jablečná, citrónová), aroma, konzervant sorban draselný, antioxidanty (ascorban sodný, disiřičitan sodný), barviva (chlorofyl, betakaroten), sladidlo steviol-glykosid.
Jak správně připravit Šťavnatý čaj a Ovocný punč?
Správně je to tak, jak to chutná právě Vám! Do hrnku o objemu 200 ml – 300 ml dejte 2 lžičky čaje a zalijte horkou vodou. Pokud je na vás nápoj příliš koncentrovaný, přilévejte vodu, až to bude „ono“. Ideální teplota vody pro přípravu šťavnatého čaje měla být maximálně 60-70°C. Tato teplota je dostatečně vysoká na to, aby se uvolnilo ovocné aroma, ale zároveň není tak vysoká, aby došlo k degradaci citlivých vitamínů a antioxidantů.
Teplá varianta přípravy: při zalití horkou vodou získáte vonný aromatizovaný čaj plný kousků ovoce.
Studená varianta přípravy: při zalití studenou vodou získáte velmi osvěžující ovocný nápoj s kousky ovoce.
Vhodné i pro diabetiky.
Pečený čaj je zárukou vynikající ovocné chuti, kterou je možno docílit pouze tradiční přírodní metodou, která využívá ty nejlepší vlastnosti ovoce a pečlivě vybraného koření. Dárkové pečené čaje jsou bez přídavku cukru vhodné i pro diabetiky s ohledem na cukr obsažený v použitém ovoci.
Balení:
520 g šťavnatého čaje pohodlně vystačí na cca 10–15 porcí čaje do sklenice nebo hrnku 200–300 ml.