Coffeespot India Monsooned Malabar

Kód: 101823/250
od 199 Kč

Zvolte variantu

Chuť: Lehce zemitá, hořká čokoláda, mandle, koření, nádech tabáku.
Ta nejvoňavější, nechutnější, nejlahodnější... prostě ta nejlepší káva se praží v Huštěnovicích. Rodinná pražírna KÁVA Pražená / Pražírna kávy Coffeespot je důkazem toho, že když do toho dá srdce, vznikne úžasný produkt. Praženo denně v malých dávkách. Ručně baleno.

Detailní informace

Balení: 500g
Dostupné do 2 dnů | 101823/500
Můžeme doručit do: 28.8.2025
379 Kč
Balení: 1000g
Dostupné do 2 dnů | 101823/100
Můžeme doručit do: 28.8.2025
734 Kč
Balení: 250g
Dostupné do 2 dnů | 101823/250
Můžeme doručit do: 28.8.2025
199 Kč

Detailní popis produktu

Naše kávy druhu Monsooned jsou výhradně připraveny a dováženy z Indie.
Tradiční proces monzunování (Monsooning) se provozuje na pobřeží Malabar, tj. západním pobřeží Indie, a to zejména v Mangalore. Oblast Malabar je vyhlášená svými vynikajícími přírodními podmínkami. Období vlhkého monsunu umožňuje kvantitativní a kvalitativní změny v kávových zrnech, které vytvářejí jedinečnou lahodnou chuť kávy.
Proces monzunování se provádí v období od června do září, kdy je jihozápadní monzun nejintenzívnější. Během procesu kávová zrna natáhnou vlhkost, a získají svou typickou chuť, vlastnosti a vůni.

Dozrálé kávové třešně jsou sklizeny, zbaveny dužiny a důkladně usušeny, až vydávají chrastivý zvuk. Suchá zelená kávová zrna se potom odesílají do speciálních otevřených skladů na západním pobřeží, kde se připravuje monzunová káva. Tyto sklady hrají při tomto nevšedním zpracování klíčovou roli. Jakmile sem kávová zrna dorazí, jsou zpracována a tříděna. Vybírají se pouze zrna jakosti AA i A, která se potom uskladňují na dobře větraných betonových podlahách ve vrstvách o tloušťce 10 – 15 cm. Vlhké a větrné monzunové počasí způsobí, že kávová zrna absorbují vlhkost a zvětší svůj objem.
Kávová zrna, která původně obsahovala 11 – 12 procent vlhkosti, vstřebají vlhkost z atmosféry a zvětší se v průběhu procesu o 16 – 20 procent. Barva zrn se změní na bledě žlutou.

Kávova zrna jsou volně naplněna v jutových pytlích a uskladněna s dostatečným přístupem vzduchu. Monzunový vzduch zajišťuje průběžné zvyšování vlhkosti. Káva se každých 6 – 8 dní vysypává, rozhrabuje a kontroluje, aby nepodlehla plísni a aby proces monzunování probíhal správně.
Monzunování je ukončeno po 8 – 10 týdnech. Připravená káva je strojově leštěna a tříděna, a dále ručně přebírána, aby se odstranila vadná zrna. Poté se káva balí a odesílá.
Hlavní třídy kávy Monsooned Arabica jsou Monsooned Malabar AA a Monsooned Arabica Basanally.

Chuť: Lehce zemitá, hořká čokoláda, mandle, koření, nádech tabáku

Země: Indie

Region: Karnataka

Oblast: Západní Ghast

Výrobci: Drobní farmáři v regionu

Odrůda: Kents, S.795, Catimor, Selection 9

Metoda zpracování: suchá/Monsooned

Nadmořská výška: 1100 - 1200 m


NÁŠ TIP:

Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.

Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy: 

Hrubost mletí kávy Vhodné pro přípravu kávy:
1. Velmi jemné mletí Příprava kávy pomocí Džezvy
2. Jemné mletí Espressa
3. Středně hrubé mletí Příprava kávy pomocí Moka konvičky
4. Hrubé mletí (cukr krupice) Příprava kávy pomocí dripu, chemexu
5. Velmi hrubé mletí Příprava kávy pomocí French pressu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola