Coffeespot Guatemala Huehuetenango

Kód: 101820/250
od 206 Kč

Zvolte variantu

Chuť: sušené broskve, mandle, čokoláda.
Ta nejvoňavější, nechutnější, nejlahodnější... prostě ta nejlepší káva se praží v Huštěnovicích. Rodinná pražírna KÁVA Pražená / Pražírna kávy Coffeespot je důkazem toho, že když do toho dá srdce, vznikne úžasný produkt. Praženo denně v malých dávkách. Ručně baleno.

Detailní informace

Balení: 500g
Dostupné do 2 dnů | 101820/500
Můžeme doručit do: 28.8.2025
390 Kč
Balení: 1000g
Dostupné do 2 dnů | 101820/100
Můžeme doručit do: 28.8.2025
749 Kč
Balení: 250g
Dostupné do 2 dnů | 101820/250
Můžeme doručit do: 28.8.2025
206 Kč

Detailní popis produktu

Káva pěstována v oblasti Huehuetenango Highland se odlišuje od typického guatemalského chuťového profilu. Hueguetenango Highland je jedna ze tří vulkanických oblastí v Guatemale, které je uznávána asociací Anacafé. Hory Cuchumatanes, které definují topografii Huehuetenango, mají vápencovou půdu s relativně vysokým pH. Coffea arabica může růst v široké řadě kyselých půd od kyselých (pH4) až po neutrální (pH7). To je částečně vysvětleno rozpustností dusíku, jedné z nejdůležitějších makronutrientů kávy, která je nejlépe rozpustná v půdách s pH od 4 do 8. Kyselost půdy určuje rozpustnost živin. Musí zůstat dostatečně dlouho rozpustné, aby mohly cestovat až ke kořenům rostlin. To zároveň ovlivňuje rozklad minerální horniny na prvky, které rostliny mohou využívat.
Káva rostoucí v Huehuetenango je pěstována v nejvyšší nadmořské výšce v zemi. Káva zde může růst až v nadmořské výšce 2000 metrů bez poškození mrazem, a to díky teplým větrům, které přichází z mexických plání. Kávová sklizeň probíhá od ledna do dubna. Pěstované odrůdy v této oblasti jsou Caturra, Catuai a Bourbon.

Huehuetenango regionální výběr

Tato regionální směs byla vyprodukována různými drobnými zemědělci v oblasti Huehuetenango v severní Guatemale.  Místní producenti obvykle vlastní několik hektarů pro pěstování kávy a zpracovávají kávu pomocí mokré metody na vlastní půdě. Káva je sušena na malých postelích. Zpracovatelské závody jsou v tomto regionu velmi neobvyklé. Po zpracování kávy se producenti snaží najít nejlepší prodejní cenu za své zrna. Náš partner původu Unex má přijímací stanici a svoji laboratoř kvality v Huehuetenangu. Dělají maximum pro to, aby se dostali k producentům a nabídli jim lepší ceny než zprostředkovatelé, kteří cestují po celé zemi a nakupují kávu za nízké ceny.
Spoléháme se na tým společnosti Unex, který vybere nejlepší kávu z regionu pro nás. Získávají vzorky od mnoha výrobců v celém regionu a vyhodnocují jejich kvalitu. V závislosti na této kvalitě se dohodnou na ceně s výrobcem. V závislosti na profilu a nabídnutém objemu může káva přejít do kategorie mikrolot, regionální výběr Huehuetenango nebo speciální regionální výběr Sierra Morena.
Tato regionální směs Huehuetenango je jemná, se sladkými ovocnými tóny a mírnou kyselostí. Snadno pomůže doplnit směs, nebo vás přesvědčí jako jednodruhové espresso vyváženou sladkostí a kulatým tělem.

SHB (strictly hard beans). Za SHB zrna jsou považována zrna špičkové kvality, která jsou pěstována v nadmořské výšce okolo 1500 metrů nad mořem.

Chuť: sušené broskve, mandle, čokoláda.

Vůně: komplexní, ostrá a sladká, ovoce, čokoláda

Země: Guatemala

Farma / zpracovatelský závod: Huehuetenango

Zpracování: Plně promyté / washed

Odrůda: Caturra/Catuai/Bourbon

Sklizeň: 2017

Nadmořská výška: 1400 - 2000m

Cupping score: 85


NÁŠ TIP:

Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.

Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy: 

Hrubost mletí kávy Vhodné pro přípravu kávy:
1. Velmi jemné mletí Příprava kávy pomocí Džezvy
2. Jemné mletí Espressa
3. Středně hrubé mletí Příprava kávy pomocí Moka konvičky
4. Hrubé mletí (cukr krupice) Příprava kávy pomocí dripu, chemexu
5. Velmi hrubé mletí Příprava kávy pomocí French pressu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola