Coffeespot Brazílie Diamond Santos

Kód: 101796/250
od 176 Kč

Zvolte variantu

Vyvážená a jemná káva z malých rodinných farem v sobě ukrývá chuť oříšků, čokolády a sušeného ovoce.

Detailní informace

Balení: 500g
Dostupné do 2 dnů | 101796/500
Můžeme doručit do: 28.8.2025
329 Kč
Balení: 1000g
Dostupné do 2 dnů | 101796/100
Můžeme doručit do: 28.8.2025
599 Kč
Balení: 250g
Dostupné do 2 dnů | 101796/250
Můžeme doručit do: 28.8.2025
176 Kč

Detailní popis produktu

Brazilské horké a vlhké klima předurčuje tuto zemi k pěstování kvalitní kávy. Brazílie je jedním z nejvyšších producentů kávy na světě. Více než 70% z kávových farem v Brazílii má rozlohu menší než 10 arů. Menší farmy mají jedinečné zpracovatelské postupy, ale přesto musí splňovat přísné normy s cílem zajistit vysoce kvalitní výrobek.

Země: Brazílie
Oblast: Minas Gerais
Zpracovatelský závod: Cooperativa Cooxupé
Farma: Společenství malých farmářů
Sklizeň: 2017 / 2018
Odrůda: Mondo Novo / Bourbon / Catuai
Kvalita: Diamond NY2 ss fc scr17/18
Chuť: Oříšky, čokoláda, sušené ovoce, vyvážená, jemná

O kávě

V brazilské kávové historii je družstvo Cooxupé přítomno už několik desítek let. Bylo založeno v roce 1932 a v roce 1957 se vyvinulo v Regionální kooperační družstvo pěstitelů kávy Guaxupé. Díky dlouholeté zkušenosti na trhu s kávou je Cooxupé špičkovou referencí v národním a mezinárodním sektoru kávy. Firmy ve více než čtyřiceti zemích dnes nakupují brazilskou kávu od společnosti Cooxupé.

Družstvo má přibližně dvanáct tisíc členů, z čehož 97% tvoří malé zemědělské rodiny a malí vlastníci půdy pro něž je káva hlavním zdrojem obživy a příjmu. Cooxupé nakupuje kávu od producentů v Sul de Minas a Cerrado v oblasti Minas Gerais až po údolí Rio Pardo v São Paulu. Družstvo má nákupní místa ve zhruba 250 brazilských městech, rozložených v těchto regionech.


NÁŠ TIP:

Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.

Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy: 

Hrubost mletí kávy Vhodné pro přípravu kávy:
1. Velmi jemné mletí Příprava kávy pomocí Džezvy
2. Jemné mletí Espressa
3. Středně hrubé mletí Příprava kávy pomocí Moka konvičky
4. Hrubé mletí (cukr krupice) Příprava kávy pomocí dripu, chemexu
5. Velmi hrubé mletí Příprava kávy pomocí French pressu

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola