Coffeespot Brazílie Diamond Santos
Kód: 101796/250Detailní popis produktu
Brazilské horké a vlhké klima předurčuje tuto zemi k pěstování kvalitní kávy. Brazílie je jedním z nejvyšších producentů kávy na světě. Více než 70% z kávových farem v Brazílii má rozlohu menší než 10 arů. Menší farmy mají jedinečné zpracovatelské postupy, ale přesto musí splňovat přísné normy s cílem zajistit vysoce kvalitní výrobek.
Země: Brazílie
Oblast: Minas Gerais
Zpracovatelský závod: Cooperativa Cooxupé
Farma: Společenství malých farmářů
Sklizeň: 2017 / 2018
Odrůda: Mondo Novo / Bourbon / Catuai
Kvalita: Diamond NY2 ss fc scr17/18
Chuť: Oříšky, čokoláda, sušené ovoce, vyvážená, jemná
O kávě
V brazilské kávové historii je družstvo Cooxupé přítomno už několik desítek let. Bylo založeno v roce 1932 a v roce 1957 se vyvinulo v Regionální kooperační družstvo pěstitelů kávy Guaxupé. Díky dlouholeté zkušenosti na trhu s kávou je Cooxupé špičkovou referencí v národním a mezinárodním sektoru kávy. Firmy ve více než čtyřiceti zemích dnes nakupují brazilskou kávu od společnosti Cooxupé.
Družstvo má přibližně dvanáct tisíc členů, z čehož 97% tvoří malé zemědělské rodiny a malí vlastníci půdy pro něž je káva hlavním zdrojem obživy a příjmu. Cooxupé nakupuje kávu od producentů v Sul de Minas a Cerrado v oblasti Minas Gerais až po údolí Rio Pardo v São Paulu. Družstvo má nákupní místa ve zhruba 250 brazilských městech, rozložených v těchto regionech.
NÁŠ TIP:
Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.
Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy:
Hrubost mletí kávy | Vhodné pro přípravu kávy: |
1. Velmi jemné mletí | Příprava kávy pomocí Džezvy |
2. Jemné mletí | Espressa |
3. Středně hrubé mletí | Příprava kávy pomocí Moka konvičky |
4. Hrubé mletí (cukr krupice) | Příprava kávy pomocí dripu, chemexu |
5. Velmi hrubé mletí | Příprava kávy pomocí French pressu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.