Coffeespot Kolumbie Tolima sugarcane proces Decaf

Kód: 137429/250
od 220 Kč

Zvolte variantu

Káva bez kofeinu - Čokoláda, třtinový cukr, zelené jablko.

I bez kofeinu může chutnat. V tomhle případě po čokoládě, kterou vyvažuje sladký třtinový cukr a svěží zelené jablko.

Detailní informace

Balení: 500g
Dostupné do 2 dnů | 137429/500
Můžeme doručit do: 28.8.2025
425 Kč
Balení: 1000g
Dostupné do 2 dnů | 137429/100
Můžeme doručit do: 28.8.2025
825 Kč
Balení: 250g
Dostupné do 2 dnů | 137429/250
Můžeme doručit do: 28.8.2025
220 Kč

Detailní popis produktu

Kofein se z kávy Kolumbie Decaf extrahuje pomocí speciální metody.

Jak probíhá Sugarcane proces?

  1. Tento proces je 100% nechemický a jeho obrovskou výhodou je to, že si káva zachová své přirozené chutě a vůni, jako je tomu u běžně zpracovaných káv.
  2. Zelené nepražené kávové zrna se vytřídí a připraví ke zpracování.
  3. Káva je před dekofeinací po dobu 30 minut v horké páře.
  4. Nízkotlaký proces napařování otevřel póry kávy a umožnil tak extrakci kofeinu.
  5. Káva se přemístí do roztoku vody a ethylacetátu (E.A.), přirozeně se vyskytující sloučeniny a rozpouštědla získaného fermentací cukrové třtiny.
  6. Zelená káva je ponořena do rozpouštědla, které se přirozeně váže na soli chlorogenových kyselin v kávě, což umožňuje extrakci kofeinu.
  7. Jakmile je káva nasycena, nádrž se vypustí a přidá se čerstvý roztok. To pokračuje asi 8 hodin.
  8. Po extrakci posledního kofeinu se káva vyjme z roztoku a připraví se na další vaření v páře. Konečné nízkotlaké napařování odstraní zbývající stopy E.A.
  9. Káva bez kofeinu se poté vysuší, fyzicky vyleští, aby byla zajištěna čistota, a zabalí se pro export. 

Země: Kolumbie

Region: Planadas, Tolima

Chuť: Čokoláda, třtinový cukr, zelené jablko

Farma, zpracovatelský závod: Malí místní farmáři

Odrůda: Caturra, Castillo

Metoda zpracování: Washed /Sugarcane decaf proces


NÁŠ TIP:

Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.

Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy: 

Hrubost mletí kávy Vhodné pro přípravu kávy:
1. Velmi jemné mletí Příprava kávy pomocí Džezvy
2. Jemné mletí Espressa
3. Středně hrubé mletí Příprava kávy pomocí Moka konvičky
4. Hrubé mletí (cukr krupice) Příprava kávy pomocí dripu, chemexu
5. Velmi hrubé mletí Příprava kávy pomocí French pressu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola