Coffeespot Kolumbie Tolima sugarcane proces Decaf
Kód: 137429/250Detailní popis produktu
Kofein se z kávy Kolumbie Decaf extrahuje pomocí speciální metody.
Jak probíhá Sugarcane proces?
- Tento proces je 100% nechemický a jeho obrovskou výhodou je to, že si káva zachová své přirozené chutě a vůni, jako je tomu u běžně zpracovaných káv.
- Zelené nepražené kávové zrna se vytřídí a připraví ke zpracování.
- Káva je před dekofeinací po dobu 30 minut v horké páře.
- Nízkotlaký proces napařování otevřel póry kávy a umožnil tak extrakci kofeinu.
- Káva se přemístí do roztoku vody a ethylacetátu (E.A.), přirozeně se vyskytující sloučeniny a rozpouštědla získaného fermentací cukrové třtiny.
- Zelená káva je ponořena do rozpouštědla, které se přirozeně váže na soli chlorogenových kyselin v kávě, což umožňuje extrakci kofeinu.
- Jakmile je káva nasycena, nádrž se vypustí a přidá se čerstvý roztok. To pokračuje asi 8 hodin.
- Po extrakci posledního kofeinu se káva vyjme z roztoku a připraví se na další vaření v páře. Konečné nízkotlaké napařování odstraní zbývající stopy E.A.
- Káva bez kofeinu se poté vysuší, fyzicky vyleští, aby byla zajištěna čistota, a zabalí se pro export.
Země: Kolumbie
Region: Planadas, Tolima
Chuť: Čokoláda, třtinový cukr, zelené jablko
Farma, zpracovatelský závod: Malí místní farmáři
Odrůda: Caturra, Castillo
Metoda zpracování: Washed /Sugarcane decaf proces
NÁŠ TIP:
Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.
Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy:
Hrubost mletí kávy | Vhodné pro přípravu kávy: |
1. Velmi jemné mletí | Příprava kávy pomocí Džezvy |
2. Jemné mletí | Espressa |
3. Středně hrubé mletí | Příprava kávy pomocí Moka konvičky |
4. Hrubé mletí (cukr krupice) | Příprava kávy pomocí dripu, chemexu |
5. Velmi hrubé mletí | Příprava kávy pomocí French pressu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.