Jednodruhové koření
Nejprodávanější
Tato kandovaná pomerančová kůra má výraznou ovocnou chuť a neobsahuje barviva ani konzervanty. Je vyrobena z pomerančů pocházejících z kontrolovaného ekologického zemědělství, které nebyly ošetřeny chemickým postřikem. Čerstvá kůra se nakrájí na kostičky, poté se krátce zahřeje, zalije sirupem a citrónovou šťávou a několik hodin kanduje. Sirup postupně proniká do kůry, kde nahrazuje vodu. Kandování ovoce se dříve využívalo hlavně k jeho uskladnění, v době celoroční dostupnosti čerstvých plodů oceňujeme spíše specifickou chuť kandovaného ovoce. Kandovanou pomerančovou kůru používáme při pečení, ve sladkých kynutých těstech, v čokoládových sladkostech a ke zdobení cukroví.
Kurkuma se mele z loupaných a sušených oddenků tropické rostliny kurkumovníku. Jedná se o koření žluté barvy původem z jižní Asie s typickou ostrou a štiplavou chutí. Je důležitou součástí kari koření a běžně se používá v thajské či indické kuchyni. Kurkuma se také nazývá „indický šafrán“. Sl...