Jasmínová rýže 5 kg
Kód: SAD16045Detailní popis produktu
>Voňavá a vysoce kvalitní jasmínová rýže od našeho výrobce Tildy se nejvíce
hodí k orientálním pokrmům, pochutnáte si na ní samozřejmě i v kombinaci s
jinými slanými jídly a dokonce připravíte i rýžový pudding.
Příprava
Jasmínové rýže:
Klíč je v použití správného množství vody a během vaření je
třeba hlídat úroveň hladiny vody a případně nějakou vodu přidat, nicméně
nepřidávat dříve, než je nezbytně nutné.
1. Vždy používejte kvalitní
jasmínovou rýži, kterou ještě před vařením několikrát pečlivě propláchněte, čímž
zabráníte nadměrnému lepení.
2. Odměřte rýži (2 hrnky) a tu dvakrát až
pětkrát propláchněte.
3. Na 2 hrnky rýže použijte 2 1/2 hrnku vody - vidíte,
že vody je jen o trochu více.
4. Rýži dejte do hrnce, zalijte daným
množstvím vody a přidejte lžíci soli (ideálně himalájské). Nikdy rýži
nedosolujte až po uvaření, neboť tím způsobíte, že se rýže začne opět více
lepit.
5. Rýži přiveďte k varu. Stačí, aby začala jen lehce probublávat,
poté stáhněte teplotu.
6. Na hrnec použijte dobře padnoucí poklici, pokud z
pod poklice uniká příliš mnoho páry, vezměte kousek alobalu, kterým přikryjte a
utěsněte hrnec a až pak přiklopte poklicí.
7. Rýži nechte takto dusit cca
10-15 minut. Opravdu si dejte pozor, aby teplota nebyla příliš velká, postačí
stupeň 1-2.
8. Po 10 ti minutách rýži zkontrolujte a pokud zbývá už jen málo
vody na dně a rýže už je téměř hotová, načechrejte rýži vidličkou, ještě chvíli
přikryjte alobalem, aby se v hrnci ještě vytvořila pára (stačí 30 vteřin).
9. Sporák vypněte úplně a nechte ještě cca 5 minut dojít. Tak se bude
dotvářet už jen malé množství páry a rýže se udrží horká.
10. Před podáváním
opět prokypřete vidličkou.
Složení: 100% čistá Jasmínová rýže
Obsah: 5 kg
Země původu:
Indie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.