BIO Vícezrnný chléb PEMA 500 g
Kód: 46821Detailní popis produktu
Vícezrnný chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Tento chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Žito, ječmen i pšenice jsou předem namočeny a teprve poté namlety, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení (ve srovnání s běžným průmyslovým postupem), je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý než obdobné výrobky vyráběné ze šrotu a pečené standardním průmyslovým procesem.
Složení:
obilniny 55 % (čerstvě nadrcená celá žitná zrna* 38 % částečně jako přírodní kvásek, ovesné vločky* 6 %, ječné vločky* 6 %, čerstvě nadrcená celá pšeničná zrna* 5 %), voda, droždí*, sůl 1 %. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 850 kJ/201 kcal, Tuky: 1,6 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g, Sacharidy: 37 g z toho cukry 2,2 g, Vláknina: 8,3 g, Bílkoviny: 5,0 g, Sůl 0,88 g
Obsah:
500 g - 6 krajíců chleba
Země původu:
Německo
Upozornění:
Výrobek může obsahovat stopy pšenice a vlčího bobu. Po otevření dobře zabalte, pokud nespotřebujete do 3 dnů, skladujte v ledničce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Chléby značky PEMA vyrábí tradiční německý producent sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů.
Jádrem filozofie značky PEMA jsou:
- Cílem je jednoduchost - chléb PEMA má jednoduché složení - žito voda, sůl a nic jiného.
- Nakládání se surovinami je důležité. PEMA zná farmáře, od nichž pochází obilí. Odmítají geneticky modifikované semena a jsou zodpovědní za manipulaci s obilím, které je pravidelně kontrolováno nezávisle na semeni a sklizni.
- Zpracování je pomalé. Každý krok vyžaduje čas, který je pečlivě sledován. To je jediný způsob, jak zachovat zdravé složky žita a jeho výraznou chuť. Pečení zdravého celozrnného chleba znamená zodpovědnost i za naše životní prostředí.
- PEMA přikládá význam trvale udržitelným jednáním a neplýtváním zdrojů během celého výrobního procesu.
- PEMA žije tradice a miluje inovace - nejmodernější technologie, od broušení obilí po pasterizaci a balení, zajišťují nejvyšší kvalitu a bezpečnost.