Bio sirup černý rybíz 320g
Kód: SAD10173Detailní popis produktu
Za rozšíření rybízu po Evropě můžeme být vděční německým mnichům, kteří jej
začali pěstovat ve svých zahrádkách jako léčivou rostlinu již počátkem
středověku. Byli si dobře vědomi jeho obrovské síly v boji, s dnes banálními,
ale tehdy často smrtelnými nemocemi. Černý rybíz je ovocem s jedním z nejvyšších
obsahů vitamínu C, kdy pouhá hrstka kuliček strčí jakýkoliv citrón do kapsy. Je
doslova plný antioxidantů a bioaktivních flavonoidů, které pomáhají předcházet
předčasnému stárnutí po fyzické, ale i psychické stránce a celkově nadměrnému
opotřebení organismu. Důkazem hodnoty černého rybízu je i jeho botanické rodové
jméno „ribes“ pocházející z arabského „ribás“ což znamená rebarbora. A právě ve
středověku jím byla tato léčivá rostlina s úspěchem nahrazována.
Opravdu
sirup obsahuje černý rybíz? ANO, na výrobu jedné skleničky jsme použili 64g
černého rybízu. Šťávu jsme lisovali přímo z bobulí, takže není ředěna z
koncentrátu, jako v klasických džusech.
Opravdu v sirupu není nasypaný ani
gram cukru? ANO, ani gram. Sladká chuť sirupu je dosažena pouze přídavkem
šťávy z vyzrálých bílých hroznů, ze které byla odpařena přebytečná
voda.
Opravdu sirup obsahuje jen ovoce? ANO, na výrobu jedné skleničky jsme
použili téměř 3/4kg BIO ovoce.
Opravdu je sirup bez ,,Éček”? ANO, bez
jakýchkoliv aditiv, bez konzervantů, barviv a aromat.
Opravdu je sirup v BIO
kvalitě? ANO, náš BIO Sirup Černý Rybíz je vyroben pouze z ovoce pěstovaného dle
zásad ekologického zemědělství.
Složení: Zahuštěná šťáva z bílých hroznů* 80%, šťáva z
černého rybízu* 20% (*produkt ekologického zemědělství). Bez zahušťovadel,
bez konzervačních látek, bez barviv a aromat. Bez přidaného cukru.
Obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry.
Obsah:
350g
Země původu: Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Dr. Hlaváč se zabývá vývojem a výrobou ovocných, makových, ořechových, čokoládových, zeleninových a cereálních náplní pro pekařskou i cukrářskou výrobu a gastronomické provozy. Tyto produkty vyrábí, jak v konvenční, tak i v BIO kvalitě, na kterou jsou řádně certifikováni. První kila náplní vyprodukovali již v roce 1998. Od roku 2011 portfolium výrobků výrazně rozšířili o malospotřebitelská balení džemů, povidel, ovocných nápojů a sirupů bez přídavku cukrů.